Вхід | Реєстрація

Україну залишили ще 400 тисяч жителів

Україну залишили ще 400 тисяч жителів

Від початку січня до 19 серпня 2024 року чисельність українських мігрантів за кордоном зросла майже на 400 тисяч осіб і сягнула 6,7 мільйона, повідомив Нацбанк у своєму щомісячному огляді.

У звіті наведено список країн, де осіли найбільше українських біженців: Німеччина — 1,1 мільйон осіб, Польща — 976 тисяч осіб, Чехія — 361 тисяча осіб.

При цьому Нацбанк зазначив, що країни-реципієнти поступово посилюють умови перебування українських громадян. Так, у Польщі створюють умови для переходу з поточного тимчасового захисту на тимчасове проживання. З липня для більшості скасовано одноразову допомогу в 300 злотих на проживання та допомогу в розмірі 40 злотих на проживання та харчування в приватних будинках.

У Чехії запроваджується обмеження проживання в державному гуманітарному житлі — не більше 150 днів. Після закінчення цього періоду діють стандартні умови оренди.

У Німеччині найнижчий рівень зайнятості серед українців у ЄС через значні соцвиплати, тому їх планують переглянути. Також жорсткіше реагуватимуть на відмову від роботи.

«Дефіцит кадрів, особливо кваліфікованих, залишається великим. Після незначного зменшення, яке, ймовірно, було спричинене зниженням попиту через зупинки в роботі підприємств унаслідок перебоїв з енергопостачанням, за опитуванням ІЕД (Інституту економічних досліджень), дефіцит кваліфікованих працівників сягнув нового максимуму. За опитуванням центру Разумкова, 60% роботодавців вказали на дефіцит кадрів на своєму підприємстві», — йдеться в огляді Нацбанку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації