Вхід | Реєстрація

У Полтавській області активно скуповують землі

У Полтавській області активно скуповують землі

Ринок сільськогосподарських земель зріс на понад 30 відсотків з початку року, а ціни є найвищими. Відомо, що Полтавщина стала улюбленою областю агрокомпаній для купівлі землі. Про це йдеться у аналітичному звіті про ринок землі Київської школи економіки.

З початку цього року юридичні особи, якими можуть бути агрокомпанії та фірми, купили 8 849 земельних ділянок сукупною площею 26,2 тисячі гектарів.

Площа ділянок, придбаних ними цього року, розподілена за областями нерівномірно – 26% від сукупної площі ділянок розташовані на Полтавщині. До регіонів-лідерів також входять Дніпропетровська (11% від площі придбаних ділянок) та Сумська (8%) області.

Ціни оренди на земельних торгах в червні-липні дещо перевищують показники попередніх місяців. Якщо річна ціна оренди гектара на земельних торгах у квітні-травні складала близько 8,1 тисячі гривень, то в червні ціна склала 8,7 тисячі, а в липні – 8,6 тисячі гривень за гектар.

Водночас ціни на земельних торгах після початку повномасштабної війни досі залишаються значно нижчими, ніж ціни до неї.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації