Вхід | Реєстрація

Останній цегельний завод у Кобеляках демонтують

Останній цегельний завод у Кобеляках демонтують

Підприємство «Цегельник і К»  розташоване на околиці міста Кобеляки, останні два роки фактично простоювало. Зараз його продали новому власнику. А він, вочевидь, не збирається продовжувати виготовляти цеглу.

Про те, що кобеляцький цегельний завод почали розбирати, редакцію повідомив один небайдужий кобелячанин.

Він по телефону розповів:

— А ви знаєте, що цегельний завод знищують? Усе розбирають і вивозять. А це ж було підприємство, яке давало роботу людям і платило податки. Куди влада дивиться?

Згідно з даними з відкритих джерел, підприємство «Цегельник і К» було зареєстроване в 2005 році. Його власником і до сьогодні числиться Олександр Попруга.

Платформа Опендатабот повідомляє, що підприємство мало борг по орендній платі за землю. І навіть був судовий позов у квітні 2024 року, де позивачем виступила Решетилівська прокуратура в інтересах Кобеляцької міської ради,  про стягнення заборгованості по орендній платі за землю в розмірі 279 тисяч  084 гривні 60 копійок.

У матеріалах справи є інформація про те, що керівництво підприємства не визнавало заборгованості, посилаючись на вимушений простій, викликаний війною  і, як наслідок, — проблемами із сировиною та відсутністю працівників.

А через кілька місяців, 27 серпня 2024 року, полтавський адміністративний окружний суд своєю ухвалою залишив без розгляду позов податкової до «Цегельника» про стягнення податкового боргу. Судячи з цього, можна робити висновок, що підприємство свої борги перед бюджетом погасило.

Про те, що цегельний завод віддав борги, підтвердив редакції і виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий.

Він розповів:

— Прийшов у міську раду власник та керівник підприємства Олександр Попруга і повідомив, що вже не має боргів перед містом. Усе сплачено. Але водночас і сказав, що відновлювати роботу заводу не планує. За його словами, нікому працювати. Та й ні на чому. Адже частину обладнання просто розікрали. А згодом стало відомо, що завод уже проданий новому власнику.

Володимир Кривич, якого називають новим власником, у телефонній розмові підтвердив, що викупив підприємство по виробництву цегли. Але відновлювати виробництво не збирається. А всі залишки обладнання будуть демонтовані. За словами Кривича, в подальшому на звільненій від цегельного виробництва території буде працювати нове підприємство. Але  чим воно займатиметься і коли це станеться, Володимир Кривич не сказав.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації