Вхід | Реєстрація

У Полтавській лікарні зробили першу операцію за допомогою мікроскопа нового покоління

У Полтавській лікарні зробили першу операцію за допомогою мікроскопа нового покоління

Полтавська обласна лікарня отримала новітній операційний мікроскоп для нейрохірургічних втручань. Лікарі вже провели першу операцію з використанням цього сучасного обладнання.

«Обладнання отримали від Японії як благодійну допомогу. Серед його переваг – якісна візуалізація у форматах 4K і 3D. Це дозволить лікарям працювати зі складними випадками й оптимізувати процес операційної бригади», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Завдяки новому мікроскопу хірурги зможуть виконувати операції на головному та спинному мозку. Комплект обладнання включає екзоскоп, записувальний пристрій і два монітори для оператора та асистента.

«Це нове покоління мікроскопів. Обладнання має автоматичний автофокус, що дає можливість фокусування та налаштування роботи під будь-якими кутами. Хірург бачить всю глибину рани в 3D зображенні. Крім того, під час втручання зображення виводиться на окремий монітор, – сказав завідувач нейрохірургічним відділенням Михайло Тончев. – Завдяки обладнанню зменшується тривалість операції та зростає безпека пацієнта».

Новий мікроскоп дозволить ефективніше працювати з важкими випадками й покращить взаємодію операційної команди, оскільки всі учасники – хірург, асистент і анестезіолог – можуть одночасно спостерігати за процесом.

Медичний персонал вже пройшов навчання і здійснив першу операцію з використанням нового мікроскопа, успішно видаливши пухлину головного мозку. Лікарі залишилися задоволені новим обладнанням і його можливостями.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації