Вхід | Реєстрація

На Полтавщині аграрії засіяли озимими половину запланованих площ

На Полтавщині аграрії засіяли озимими половину запланованих площ

У Полтавській області озимими культурами планують засіяти майже 250 тисяч гектарів землі. Нині половину робіт уже виконали. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Пшеницею, ріпаком, житом та ячменем уже засіяли близько 150 тисяч гектарів. Та в деяких господарствах окремі озимі культури не сіють. Це через посушливу погоду та відсутність вологи в ґрунті.

Зі слів Проніна, найбільше озимої пшениці — охопили вже 135 тисяч гектарів і залишилось менше половини. Обробили чверть запланованих площ під ячмінь, розпочали сіяти жито. Крім того, понад 13,5 тисячі гектарів засіяли озимим ріпаком.

За його словами, через відсутність дощів аграрії регіону адаптуються до нових умов.

«Зокрема, впроваджують нові посухостійкі сорти озимих, застосовують комплексні мікродобрива та препарати, використовують технології, які дозволяють зберігати вологу», — сказав начальник Полтавської ОВА.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації