Вхід | Реєстрація

17 000 штрафу за хабар поліцейському

17 000 штрафу за хабар поліцейському

Такий вирок 1 жовтня винесли в Кобеляцькому районному суді водію, який напідпитку пропонував 500 доларів правоохоронцям, аби ті не складали протокол.  
Згідно матеріалів справи, 30 липня, приблизно о 15:00, у Кобеляках, по вулиці Юр’ївській, патрульні поліцейські зупинили автомобіль Volkswagen Polo у зв`язку з порушенням водієм Правил дорожнього руху України.

Під час спілкування правоохоронці виявили у водія ознаки алкогольного сп`яніння. Одразу після проходження тесту автомобіліст запропонував поліцейським «неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США», що згідно офіційного курсу НБУ становить 20 523,90 гривні за не складення щодо нього адміністративних матеріалів.

Своїми діями порушник вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 369 КК України «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду».

У суді обвинувачений визнав себе винним, а від дачі показань відмовився. При цьому підтвердив обставини, зазначені в обвинувальному акті щодо часу, місця і способу вчинення кримінального правопорушення.

У результаті зібраних даних і свідчень, суд ухвалив визнати підсудного винуватим у вчиненні кримінального правопорушення і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації