Вхід | Реєстрація

Як харчуватися під час застуди?

Як харчуватися під час застуди?

Особливості харчування при грипі та застуді

Під час хвороби потрібно вживати більше продуктів, які допоможуть організму боротися з інфекцією.

Організму людини потрібні сили на боротьбу з вірусами, підтримання життєдіяльності і відновлення після хвороби.

Найперше та найголовніше правило під час гострих респіраторних вірусних інфекціях — це вживання більшої кількості рідини (не менше 2л на день). Вона допомагає вимити з організму продукти життєдіяльності мікробів; відновити баланс води, порушений рясним потовиділенням під час хвороби; відновити вологість слизових оболонок дихальних шляхів і розріджувати слиз.

Найкраще підійдуть чай, відвар шипшини, чай з лимоном або малиною, трав’яні чаї (ромашка, липа, материнка), компот із сухофруктів. Температура всіх напоїв приблизно 37−39 ° С. 

Яких продуктів слід вживати більше?

Під час грипу апетит значно знижується. Проте їсти все одно потрібно. У цей період допоможуть наступні дієві та корисні поради.

Їжа повинна бути легко засвоюваною.

Харчуватися потрібно частіше, ніж зазвичай, але невеликими порціями. Їжа повинна бути багата вітамінами і мікроелементами.

Більше вживайте «антибактеріальні» і «антивірусні» продукти. До них відносяться цибуля, часник, мед.

Попросіть близьких приготувати для вас курячий суп, який залишається найпопулярнішим блюдом для хворих на грип.

Швидкому одужанню сприяють вітаміни А, С, Е. Їх можна знайти в цитрусових, ківі, риб’ячому жирі, морській рибі, мигдалі, лісових горіхах.

Спеції та прянощі (імбир, кориця, коріандр), а також лікарські трави (відвар материнки, липи і м’яти) найбільше стимулюють потовиділення.

Також корисними є продукти, багаті на флавоноїди, адже вони підвищують активність імунної системи. Ці сполуки містяться в м’якій білій підшкірці цитрусових (грейпфрут, апельсин, лимон, лайм).

Від яких продуктів краще відмовитися?

Бажано відмовитися від складних м’ясних і рибних страв, смаженого, солодкого, фаст-фуду. Краще виключити з меню на період хвороби жирні супи, жирні сорти м’яса, ковбаси, консерви.

Не сприяють одужанню і солодкі страви та солодощі, цукор в них знижує активність лейкоцитів. Не варто їсти випічку, тістечка та інші солодощі. Утриматися краще і від соків з солодких фруктів.

Заборонено вживати алкоголь і каву. Адже вони зневоднюють організм, що тільки послаблює його в період хвороби.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації