Вхід | Реєстрація

Національна рада закликала медіа до коректного висвітлення теми роботи ТЦК та мобілізації

Національна рада закликала медіа до коректного висвітлення теми роботи ТЦК та мобілізації

Національна рада звертається до медіа із закликом до відповідального та професійного підходу під час висвітлення чутливих тем, зокрема питань мобілізації та роботи територіальних центрів комплектування.

За твердженням Нацради, ці теми піддаються особливим інформаційним атакам через активне поширення фейкових новин з боку противника. Важливо, щоб українські медіа вміли розрізняти достовірні факти від російських маніпуляцій і надавали інформацію лише з офіційних, перевірених джерел.

"Ворог активно намагається сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, «демонізації» ТЦК та їх співробітників тощо. Мета такої діяльності – зупинити мобілізацію, розколоти суспільство, посіяти паніку і розбрат, і таким чином знизити обороноздатність нашої країни", - пишуть у Нацраді.

За даними Національного проекту з медіаграмотності "Фільтр", російська влада заклала у держбюджеті на пропаганду $1,6 млрд. При цьому переважно інформаційні зусилля країни-агресора спрямовані саме на українську аудиторію.

Нацрада закликала медіа:

  • дотримуватись професійних стандартів, ретельно перевіряти джерела інформації, особливо при цитуванні іноземних ресурсів, і надавати достовірну інформацію;
  • уникати перебільшення значення емоційних висловлювань представників ТЦК, навіть у разі висвітлення суперечливих випадків затримання;
  • розуміти, що багато неперевірених повідомлень надходять із соцмереж, тому фактчекінг є необхідним для якісного інформування.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації