Вхід | Реєстрація

Сільські голови Гадяцького району просять переглянути держбюджет-2009

Сільські голови Гадяцького району просять переглянути держбюджет-2009
Голови одразу дев’яти сільських рад Гадяцького району заявляють про неможливість подальшої виплати зарплати працівникам бюджетної сфери та здійснення розрахунків за енергоносії. Про це вони заявили під час зустрічі із головою Полтавської облдержадміністрації у вівторок 13 жовтня. „Фактично при виконанні бюджету, починаючи з квітня 2009 року ми змушені брати позичку на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ”, - мовиться у зверненні сільських голів. За їхніми словами, до такої ситуації призвело те, що більшість бюджетів територіальних громад на 2009 рік були прийняті із дефіцитом. Реально фінансування вистачало максимум на 9-10 місяців.
Сільські голови Гадяцького району просять полтавського губернатора Валерія Асадчева переглянути держбюджет-2009„Протягом року неодноразово підвищувалася мінімальна заробітна плата, в декілька разів виросли ціни на енергоносії, що не було враховано при затвердженні бюджету на 2009 рік”, - заявляють сільські голови, які просять порушити перед Прем’єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО клопотання про перегляд бюджету на 2009 рік, збільшивши у ньому частку місцевих бюджетів Гадяцького району на 697 тисяч гривень.
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев пообіцяв сільським головам порушити цю проблему перед центральним Урядом. За його словами, він неодноразово наполягав на тому, що бюджет-2009 сформований Кабінетом Міністрів України на основі абсолютно нереальних макроекономічних показників, через що ми тепер і маємо такі колосальні проблеми із його виконанням. Та, на превеликий жаль, у столиці до порад і побажань із регіонів не дослухалися.
Подібна ситуація із бюджетом вже виникала і в інших територіальних громадах області, зокрема Кременчуку. Але завдяки зусиллям облдержадміністрації та міській раді, які порушили цю проблему перед Урядом, питання вдалося вирішити із допомогою запозичень в Міністерстві фінансів та Держказначействі.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2009, 14:12 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації