Вхід | Реєстрація

Фонд підтримки ІЖБ заявляє про тиск правоохоронців

Полтавський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі 19 квітня зробив заяву щодо неправомірного, на його думку, проведення досудового слідства органами прокуратури Полтави, пише Новини Полтавщини.
Зокрема, у заяві сказано про те, що 23 червня 2009 року прокурор Октябрського району Полтави А.Миронов порушив кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем при видачі пільгових кредитів, що, спричинило тяжкі наслідки службовими особами Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі за ч. 2 ст. 364 КК України (злочин карається позбавленням волі від 5 до 8 років. Представники Фонду стверджують, що всі вісім забудовників отримали кредити згідно чинному законодавству, а саме: Конституції України (ст. 8, 22, 24); - Сімейного кодексу України (ст. 65); Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві» (ч. 2, 4 ст. 11); Постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 1998 р. №1597 «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі».
«Організувавши обшук та вилучення кредитних угод у кількості понад 500 штук, а в кримінальній справі числиться лише 8 угод, правоохоронці зайнялися шантажем позичальників по селах області. Не маючи ніяких законних підстав вимагають у селян письмових пояснень стосовно отримання кредиту. Водночас, нав'язуючи позичальникам, що у фонді беруть хабарі та що проти них порушена кримінальна справа, а також, що їм треба когось посадити у фонді» - сказано у заяві.
Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі довів до відома про вищевказане Президента України Віктора Януковича, Генерального прокурора України Олександра Медведька та голову Полтавської облдержадміністрації Олександра Удовіченка, звернувшись з відповідними заявами та листами.

Автор: www.mobus.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2010, 13:59 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації