Вхід | Реєстрація

Кількість відмов від дітей зменшується

За 9 місяців поточного року народилося 11029 дітей, на 208 дітей більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Торік у порівнянні з даними 2004 року рівень народжуваності виріс на 29 %. Значно поліпшується ситуація з відмовою від дітей: з 2005 по 2009 роки про намір відмовитись від дитини заявили 180 матерів, але 103 жінки змінили своє рішення та залишили дітей у сім’ях. Останні чотири роки простежується динаміка зменшення кількості жінок, які виявили намір відмовитись від новонароджених. Так, у 2005 році мали намір відмовитись від дітей 46 жінок, а вже у 2009 році — 27.
Поліпшення ситуації пов'язують зі створенням консультаційних пунктів у пологових будинках та відділеннях. Позитивно впливає на питання материнства і соціальний Центр матері та дитини, створений в селі Омельник Кременчуцького району, де надають підтримку жінкам, які опинились у складних життєвих обставинах. За словами Надії Мякушко, заступника голови ОДА, особливістю центру є індивідуальна робота з кожною жінкою. Нещодавно туди потрапила вагітна жінка, яку вигнала з дому свекруха. Завдяки центру, з 7 жінок, які тут проживали, дві вже повернулися з дітьми до своїх сімей.

Автор: За «Новинами Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 10:18 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації