Вхід | Реєстрація

Студент Аграрної академії їздив на заробітки в Аляску

Не завжди легко за кордоном заробляються гроші. Про це свідчить розповідь студента Полтавської аграрної академії Ігора Ященка. Хлопець навчається на четвертому курсі факультету «Облік і Фінанси» за спеціальністю «Фінанси». Ігор розповів «Новинам Полтавщини» про свої заробітки. Їхати саме на Аляску йому порадили друзі, бо там, сказали, гарно платять. Документи збирали майже 2 місяці. Поїздка обійшлася в 2,5 тис. доларів. Вартість лише квитків склала 8 тис. грн. Їздили по програмі фірми «Work and Travel». «Все, що розказували у фірмі, приблизно на 70% — правда», — говорить Ігор.
— У Анкоріджі було дуже дороге життя, доки ми не взнали, що є маркети. І за два дні ми проїли близько 150 доларів на 4 людини. Жило нас семеро в одній кімнаті, але місця було більш ніж досить. На третьому поверсі жили турки і українці, на другому — мексиканці, а перший поверх — це була їдальня. Через тиждень після приїзду ми тільки почали робити. Це була упаковка консервів. Ми там проробили 2 тижні, по 16 годин щодня. Проте з перервами через кожні 2—3 години. Заробляли за день — 160 доларів (звичайна година — 7,15 доларів, овертайм — 10,75 доларів), а в тиждень в середньому тисячу доларів. Потім ми йшли в Інтернет і спілкувались з рідними та друзями. Але потім, коли закінчилась риба, нам компанія купила білети назад у Анкорідж.
Два дні ми сиділи у Анкоріджі в хостелі (дешевий готель). А потім взяли білети на автобус до Гомера і на пароплав до острова Кодьяк (все обійшлося в 150 доларів). Там дуже красива природа. Ми шукали далі роботу. І натрапили на компанію «Ocean Beauty» , це, виявляється, одна з найбільших компаній на Алясці, що виробляє рибопродукти. Там нам пощастило, нас одразу прийняли на роботу. І менеджер Тоні, дуже хороша людина, прийняв нас.
На цьому заводі ми заробляли в середньому тисячу доларів у місяць. А взагалі за весь цей час заробили десь по 7 тисяч доларів. Просто, що ми тут в Кодьяку потратили багато на їжу. Я робив і по 17, і по 18, і по 19 годин в день. Тому харчуватись потрібно було добре. Займались ми упаковкою риби. Потім закінчився лосось, але тут почалась камбала. Завод дуже великий, в порівнянні навіть з попереднім «Trident Seafood». Ну загалом в Україну я привіз 4,5 тис. доларів. Але мені ще тисячу повернули податків. З цих грошей 3 тисячі я віддав батькам і собі залишилось 2,5 тис. доларів. Це добре, бо в Україні я таких грошей за 2,5 місяці не зароблю.

Автор: Ю. Пашковська, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 10:30 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації