Вхід | Реєстрація

Творчий десянт «приземлився» у Лубнах

У Києві відбулося четверте вручення мистецької премії „Глодоський скарб”. Цьогорічним  лауреатом став член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, автор поетичних та прозових книг Костянтин Москалець.
Засновники та лауреати премії побували в Лубнах. Поїздка відбулася за сприяння Ліги українських меценатів, Полтавської ОДА, Лубенської районної держадміністрації, обласної Спілки письменників.
На лубенську землю висадився справжній мистецький десант. Лауреати премії „Глодоський скарб” минулих років мисткиня Емма Андієвська, поет Віктор Неборак, кобзар Тарас Компаніченко, чимало відомих постатей вітчизняної культури. На жаль, не приїхав цьогорічний лауреат Костянтин Москалець.
Мистецька премія „Глодоський скарб” існує вже чотири роки. Ідея заснування відзнаки належить лауреату Національної Шевченківської премії письменнику Григорію Гусейнову. Свій грошовий еквівалент він поклав у банк, а відсотками з нього щороку нагороджує одного з митців – на свій розсуд. Назва ж премії пов’язана із подією, що сталася на початку 60-х в селі Глодоси.
Відпочатку склалася добра традиція – щоразу після вручення премії вирушати з мандрівкою до одного з міст України. Цього разу обрали Лубни. Гості з Києва відвідали Курган скорботи та побували у Мгарському Спасо-Преображенському монастирі. Завершилася ж поїздка у селі Тарандинці в школі, де знаходиться музей Василя Симоненка.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 12:33 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації