Вхід | Реєстрація

У 2009 році «країну годувала» Полтава, а не Донецьк

Лідерами збору платежів до зведеного бюджету України в перерахунку на одного жителя у 2009 році стали місто Київ, Полтавська, Харківська і Чернігівська області.
Кожен киянин вніс минулого року до загального бюджету України 13383 грн., полтавець — 3596, харків'янин — 3214, чернігівець — 2379. Головний аутсайдер — Тернопільщина.
Втім, слід зазначити, що рейтингувати Київ немає сенсу, оскільки переважну більшість грошей місто заробило на підприємствах, які розташовані в інших регіонах, але платять податки за місцем розташування основного офісу. Крім того, значні суми податків столиця отримує із зарплат величезного бюрократичного апарату.
Донецька область, яка за відрахуваннями в обидва бюджети в 2004 році була лідером, сьогодні відкотилася на 9—10 місце (загальний бюджет — 1572).
Дещо меншою мірою, але все одно істотно зменшилося податкове навантаження на одного жителя Дніпропетровської області (2004 рік — 3-є місце). Тепер за зведеним бюджетом в області — 5-а позиція, за загальним фондом — 7-а. Зате Харківська область піднялася за п'ять років з 4—5-го на друге місце.
Найпомітніше ж збільшилися відрахування на одного жителя в Чернігівській і Сумській (2091 грн.) областях.
Найнижчі показники надходжень традиційно має Тернопільська область. Проте, відношення сплачуваних податків до валового регіонального продукту — втричі нижче, ніж в середньому по країні.
Як повідомлялося раніше, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв запевнив, що закон про державний бюджет на 2010 рік, якого досі немає, буде прийнятий до 1 травня.
«У проекті програми соці-ально-економічного розвитку України на 2010 рік ми передбачаємо за вісім місяців (до кінця 2010 року) збільшення ВВП на 3,7%, зростання промисловості — на 5,3%, зростання агросектору — на 2,4%. Це невеликі цифри, але вони допоможуть створити нові робочі місця. Що стосується реального сектору економіки, то цифри можуть бути — приблизно 6%», — сказав він.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 13:22 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації