Вхід | Реєстрація

На заходи з охорони праці лікарні області витратили 9 млн. грн.

За рік, що минув, на заходи з охорони праці у лікарнях Полтавщини було виділено 9 млн. грн. Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я Віктор Лисак під час круглого столу «Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах».
На його думку, не завжди безпека працівників лікарняних установ залежить від заходів з охорони праці та кількості виділених на це коштів. Безпека лікарів залежить і від пацієнтів. «Щоденно кожен медичний працівник перебуває у небезпечних умовах, бо не знає з якою формою хвороби до нього прийде пацієнт», — зауважив Віктор Лисак.
Фахівці медичної галузі розповіли також про те, що вже проведено щорічне навчання та перевірку знань 1408 осіб, які працюють на місцях з підвищеною небезпекою. Крім цього такі медпрацівники отримують пільгову пенсію за роботу зі шкідливими умовами праці.
Проте начальник управління Держгірпромнагляду у Полтавській області Борис Галушко зазначив, що у Полтаві немає жодного навчального центру, який би мав спеціалізований курс для медиків. Тому там не дають потрібних знань.
Порцію критики отримали Фонди соціального страхування від нещасних випадків. За словами медиків, вони не тільки не допомагають, а й не надають статистичної інформації. Така ситуація склалась по всій Україні.
Окрім проблем у сфері охорони праці, були також відзначені позитивні моменти. Зокрема, кращих інженерів з охорони праці медичних закладів області нагородили грамотами. Переможцями стали інженери Комсомольської міської лікарні, Пирятинської та Гребінківської ЦРЛ, Психоневрологічного дитячого санаторію та відділення патологічної анатомії Полтавської обласної клінічної лікарні.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2010, 16:15 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації