Вхід | Реєстрація

Більше 3 тис. полтавських оптовиків наторгували за рік 14,8 млрд. грн.

3008 підприємств на Полтавщині займаються оптовою торгівлею, оптовий товарооборот цих підприємств за 2009 рік становив 14 800,4 млн.грн. Загалом, на підприємства Полтави та Кременчука припадає 77,9% обсягу оптового товарообороту області.
Провідне місце у товарній структурі оптового товарообороту займали непродовольчі товари - 83,8% (12 396,6 млн.грн.). Домінуючими є газойлі (паливо дизельне), бензин моторний, культури зернові, насіння соняшнику, устатковання автомобільне, газ природний, мазути топкові важкі. Продовольчих товарів було реалізовано на суму 2 403,8 млн.грн. Серед них значну частку займав оптовий продаж пива, олії, виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту какао, шоколаду та виробів шоколадних, сиру сичужного, плавленого та кисломолочного, масла вершкового, маргарину і продуктів аналогічних, молока і вершків сухих.
За 2009 рік частка оптового продажу товарів виробництва України, порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшилась і становила 92,4% загального оптового товарообороту (за 2008 р. - 88,9%). На 1 січня 2010 р. товарні запаси на підприємствах оптової торгівлі становили 745,3 млн.грн. (на відповідну дату 2008 р. - 827,7 млн.грн.), серед яких непродовольчі товари займали 83,2%, решту склали продовольчі товари - повідомила Новинам Полтавщини Світлана Косачова, спеціаліст І категорії-економіст відділу статистики товарних ринків Головного управління статистики у Полтавській області

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2010, 16:11 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації