Вхід | Реєстрація

Неспортивний скандал у спортивній школі

В оренду здали вже всі спортивні майданчики? Підлітки Кременчука хочуть грати у футбол, але ніде. На спеціальному футбольному полі, подарованому футбольною федерацією й облаштованому за кошти міського бюджету (платників податків) на території спортивної школи, що на вулиці Квартальній, грати у футбол заборонено.
Натомість до гравців викликають міліцію. Так минулого тижня працівники позавідомчої охорони намагалися вигнати з штучного майданчика для гри у футбол хлопців, які прийшли сюди відпочити.
Молоді люди в свою чергу теж розуміють свої права і викликали на місце події заступника міського голови Василя Хоменка. Останній їхню спортивну честь врятував і всі питання з правоохоронцями вирішив.
“Нам погрожували охоронники, казали, що грати у футбол на території міської спортивної школи не можна, що це приватна територія і зараз прийдуть автоматники”, – розповів один з гравців на ім’я Микола. Любителі спорту не сприйняли загрозу всерйоз. І помилилися. За 20 хвилин до них такі приїхали міліціонери з вимогою покинути приватну територію. У свою чергу молоді люди покликали представника міськвиконкому. У двобої переміг заступник міського голови.
“З нами були діти. Та, звісно, вони тепер цю школу оминатимуть, бо злякалися міліціонерів. В принципі ми б могли грати без проблем, але для цього слід платити 100 гривень за годину, хоча саме поле здано в оренду за 588 гривень на місяць”, – розповідає про спортивно-шкільні біди нашої молоді любитель гри у м’яча.
Цей скандал став надбанням ЗМІ. У нас молоді забороняють пити пиво, але щоб грати у футбол – такого ще не було. Влада ж міста у питання втрутилася, однак однозначно сказати, правильно чи ні виганяти молодих людей зі стадіонів, – ніхто не став.

Що кажуть у школі?
“Мені дуже хотілося б, щоб усе було цивілізовано”, – коментує директор ДЮСШ №2 Станіслав Шаляпін.
Висловити таке побажання його змусила низка неприємних інцидентів, які відбулися через футбольний майданчик.
“Розумієте, у першу чергу у нас ДИТЯЧА спортивна школа. Для занять із дітьми у нас є певний розклад. Та наш порядок останнім часом взялися порушувати дорослі любителі спорту. Я не знаю, хто вони такі, але явно не наші вихованці. Чоловіки, щоб пограти на полі, навіть перелазять через забор. Буває, що залишають після себе сміття. А хто прибиратиме?”, – запитує директор школи.
Останній конфлікт стався минулої суботи. Станіслав Володимирович вийшов разом із дітьми на чергове заняття. Та майданчик уже був зайнятий – на ньому грали невідомі чоловіки. На зауваження директора вони не реагували, лише грубили. Коли все ж заняття почалося, чоловіки вирішили “допомогти” його провести.
“Колектив невідомих усіляко намагався спровокувати мене, викликати гнів. Звісно, все чули і бачили вихованці школи. Зі мною їх грубий номер не пройшов і врешті-решт вони пішли. Мені навіть подумати страшно, що могло б статися, якби на моєму місці був менш досвідчений педагог”, – обурюється Станіслав Шаляпін.

Головне – аби футбольне поле не вкрали

“Ми розбиралися з цим випадком і можу сказати так. У нас є таке ж штучне футбольне поле в гімназії №5, яке фактично вбили і розірвали на шматки, бо не стежили, і там лазили, кому заманеться”, – зазначив заступник міського голови Олександр Биков, який у Кременчуці відповідає за спорт. Отже, у дитячій спортивній школі №2, де виник скандал з дітьми, яких з футбольного поля виганяли міліціонери, навчальний процес триває з 8-00 до 21-00. Якщо підлітки хочуть пограти у футбол у неділю, то повинні обрати старшого. Він домовиться з директором, який визначить час та відповідального.
“Усе повинно бути під контролем”, – вважає заступник мера. Якщо такі правила не подобаються, то у мікрорайонах і у школах міста ще є звичайні земляні футбольні майданчики.
Так само заступник міського голови не бачить порушень закону і в тому, що футбольний майданчик подарований нам Києвом й облаштований за кошти міського бюджету, можуть здавати в оренду: “Ми витратили кошти на його установку, тож у цьому немає нічого протизаконного”.
Втім, здати в оренду кременчужанам те, що придбане на їхні кошти, як платників податків, теж виходить не зовсім зручно.
“Я викликав директора спортивної школи до себе і сказав, якщо підлітки хочуть грати у футбол на штучному спортивному майданчику, то питання має бути вирішене. Але спочатку необхідно визначити день і дату та особу, яка відповідатиме, якщо штучне футбольне покриття вкрадуть”, – заявив заступник міського голови.

Хто і які висновки зробить
Міськвиконком розбереться, як і чому футбольний майданчик з подарованим місту штучним покриттям опинився в оренді у приватної фірми. Про це мер міста заявив ЗМІ:
“Я дав доручення розібратися з порядком передачі майданчика в оренду та з визначенням орендної плати. Адже є відповідний порядок і сума оренди залежить від вартості самого майна. До того ж, мені сказали, що футбольний майданчик для дітей відкритий повністю. Натомість його закрито для дорослих, які мають платити за відпочинок. Така ж ситуація і в спортивній школі. Коли там утворюються групи здоров’я, то її учасники сплачують за електроенергію та оренду. Тож ми розберемося з цією справою і у випадку порушень рекомендуватимемо школі розірвати договір оренди”.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2010, 18:04 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації