Вхід | Реєстрація

«Де була б ти сьогодні, Європо, де була б ти, якби не вони?..»

У Полтаві розпочались передсвяткові заходи до Дня Перемоги. З 20 квітня урочисті прийоми ветеранів за участю міського голови Андрія Матковського проводяться у міському Будинку культури. Масштабність та якість заходів вражає, оскільки на ці зустрічі отримали запрошення усі ветерани Великої Вітчизняної війни. А їх у місті майже 17 тисяч. На ветеранів, які прибувають до будівлі, чекають волонтери — студенти полтавських вузів, — зустрічають їх, допомагають отримати подарунки, зайняти комфортне місце у залі Будинку культури. А потім після святкового концерту супроводжують до автобусів, що розвозять ветеранів по домівках.
Цікавлюсь в одного з волонтерів, чому він тут, як ставиться до подій 65-річної давнини? Хлопець розповідає, що його звати Романом, він студент аграрної академії, у майбутньому — ветеринарний лікар. У якості волонтера виступає не перший раз. Оскільки також має дідусів та бабусь похилого віку, то добре розуміє усі їхні проблеми. Каже, що отримує заряд бадьорості та позитиву, коли допомагає ветеранам.
Поздоровляючи з наступаючим святом ветеранів праці та військової служби, Андрій Матковський наголосив на величезному значенні Перемоги в історії, відзначив героїзм нашого народу, який воював з фашизмом і відбудовував з руїн країну. Мер міста згадав свої дитячі роки, коли разом з батьками святкував 9 Травня, відчуваючи його дух: військові паради, запах бузку, пісні воєнної тематики під звуки баяна. Настільки це було важливе свято для людей! До речі, Андрій Матковський 30 років тому в якості вихованця суворовського училища особисто брав участь у параді Перемоги на Красній площі. Незважаючи на невизначеність з міським бюджетом, мер пообіцяв відсвяткувати 65-річчя Перемоги над фашистськими загарбниками на належному рівні. Міська влада буде робити усе, щоб ветерани жили достойно.
Після виступів мера та начальника Полтавського гарнізону Ігоря Мицюка відбувся святковий концерт. Його автори, ведучі та виконавці постаралися на совість. Коли слухаєш голос Юрія Левітана, який повідомляє про початок війни, сповіщає про Перемогу, біжать мурахи по тілу та на очі навертаються сльози. Дідусі, бабусі, що були присутні у залі, знов і знов поверталися у ті воєнні роки…
Ми вдячні усім ветеранам Великої Вітчизняної війни за мир і спокій, відвойований ними.

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2010, 10:12 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації