Вхід | Реєстрація

У Полтавському дитсадку № 81 відкрили кабінет безпеки

У дошкільному навчальному закладі №81 «Оленка» м. Полтава, відбулося урочисте відкриття кабінету безпеки життєдіяльності, на яке запросили представники управління освіти Полтавського міськвиконкому, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області, працівники інших дошкільних навчальних закладів.
За словами завідуючої ДНЗ Світлани Убийвовк кабінет безпеки життєдіяльності створений з метою розвитку у дітей позитивної мотивації до вивчення питань особистої безпеки за програмою «Основи безпеки дітей дошкільного віку». «Цей кабінет є надзвичайно важливою складовою навчально-матеріальної бази закладу, яка дозволить більш ефективно проводити практичну і виховну роботу з дітьми в напрямку набуття ними мінімально достатнього та необхідного рівня компетенції для перебування в навколишньому середовищі та становлення доступних віку норм безпечної поведінки» - зазначила Світлана.
Ознайомлюючи гостей з методичним наповненням кабінету безпеки життєдіяльності, методист дошкільного навчального закладу Тетяна Ананьїна відмітила, що навчальна кімната є багатофункціональною, адже створює умови не лише для проведення занять з вихованцями, а й для методичної підготовки вихователів, індивідуальної роботи з батьками.

В кабінеті представлена велика кількість дидактичних матеріалів, авторських методичних розробок та посібників з питань безпеки життєдіяльності. Важливе місце відведено наочній агітації, плакатам та інформаційним стендам, які допомагають вихователям не лише при поясненні нового матеріалу, а й при закріпленні практичних умінь та навичок поведінки дітей в екстремальних ситуаціях.
Крім того, методист ДНЗ висловила вдячність навчально-методичному центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області за надання консультаційно-методичної допомоги при оснащенні кабінету безпеки життєдіяльності. Атмосферу справжнього свята гості відчули під час театралізованих виступів дітей за тематикою розділів обласної програми «Основи безпеки дітей дошкільного віку». Дошкільнята завзято та впевнено демонстрували навички правильного поводження на вулиці та вдома, в міському транспорті, при спілкування з незнайомими людьми, з небезпечними тваринами і отруйними рослинами, - зазначила Тетяна Литвин, методист НМЦ ЦЗ та БЖД Полтавської області.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2010, 19:28 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації