Вхід | Реєстрація

Випадкові закономірності

«Ворскла» - «Зоря»
Голи: Силюк, 39 (пен.), Полянський, 68 — Маркоскі, 85 (пен.)
«Зоря»: Шуховцев, Рудика, Езерський, Джихані (Семененко, 31), Чайковський, Полянський, Скоба, Шевчук (Мілько, 63), Білий, Лазарович, Силюк (Картушов, 90+1).
«Ворскла»: Величко, Ярмаш, Даллку, Медведєв (Матвєєв, 46), Цуррі, Кулаков, Маркоскі, Чеснаков, Єсін, Янузі (Чичиков, 77), Сачко.
Попередження: Шевчук, 52, Чайковський, 70 — Даллку, 38, Маркоскі, 90.
У Прем’єр-лізі наступила пора матчів, коли аутсайдери б’ються за очки не на життя, а на смерть. Якщо не виграти, то хоч крові попити, якщо вилітати, так грюкнути дверима на пам’ять. От і в Луганську «Зоря» вирвала у «Ворскли» такі важливі для себе три очки. Хоча у грі полтавці мали вигляд переважніший, контролюючи її хід і створивши кілька гольових моментів. Подарунок долі або подарунок судді, якщо хочете. Це відносно пенальті у ворота «Ворскли».
Полтавський клуб скинув тягар відповідальності, убезпечивши себе від нервового завершення першості, і може дозволити грати собі на втіху. Проте це не свідчить, що «Ворскла» збирається розбазарювати або роздаровувати очки. Як мінімум матч проти «Арсеналу» обіцяє бути принциповим у світлі того, як зіграли команди між собою у змаганнях першого кола.
А в Луганську «Ворскла» ще в першому таймі могла істотно ускладнити життя «Зорі», але Сачко потрапив у штангу. Янузі перекидав Шуховцева, воротар дотягся до м’яча, та він все одно летів у ворота, — урятував Чайковський, який вибив його. Коли ж залишалося грати всього нічого до перерви, прорив Лазаровича перервав Медведєв. Як ставитися до таких пенальті? Скажемо так, якщо б у штрафній суперника «Ворскли» була б подібна ситуація і арбітр одинадцятиметровий не призначив, ми б неприємно висловилися на його адресу, вважаючи, що суддя позбавив нас потенційного гола. Біда всього футболу, що судді, незважаючи на рекомендації, судять не однаково. У кожного своя манера, свій стиль, свої нюанси. З іншого боку, може це добре. Інакше футбол став би передбачуваним і через це менш цікавим.
До кінця тайму полтавцям оговтатися й швидко відігратися, як у Донецьку, не вдалося. У перерві Павлов поміняв Медведєва, випустивши Матвєєва. І треба ж такому трапитися, що саме молодий захисник помилився, віддаючи передачу своєму воротареві, фактично відпасував Полянському. «Ворскла» здійснила декілька спроб, щоб відігратися, на 85 хвилині вже полтавці одержують право на пенальті. М’яч влучив у руку Полянського. Маркоскі взявся виконувати покарання і пробив без шансів для Шуховцева. Шанс звести матч до нічиєї ще був у Чеснакова, але...
Головний тренер «Ворскли» Микола Павлов після матчу на прес-конференції зізнався:
— Просто вам («Зорі») сьогодні пощастило. У грі ми були сильніші у всіх моментах. Іноді говорять, що перемагає той, кому це більше треба. Такого розчарування я взагалі не пам’ятаю у своєму житті. Начебто й гольові моменти, і перевага, але... Зараз усі будуть говорити, що ми вам віддали цю гру. «Зоря» виграла, можна сказати, випадково.
— Ви не вважаєте, що місце Кулакова в збірній?
— Про нього постійно говорять, але поки що він там не знаходиться. Я радий, що ніхто не потрапив до цього списку, тому що дев’ятого травня закінчується чемпіонат, а сімнадцятого знову кудись їхати. Нехай вони відпочинуть. Ми збираємося в Ялті з дружинами, з дітьми, проведемо там приємно час і сподіваюся, що в наступному році ми виступимо краще.

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 11:10 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації