Вхід | Реєстрація

Ювілярка пила шампанське та співала

Нещодавно жителька села Веприк Гадяцького району Василина Пилипенко відзначила 100-річний ювілей.
Протягом кількох останніх років Василина Іванівна живе у племінниці Марії Петрівни Мормуль.
Народилася іменинниця 21 квітня 1910 року  у с. Веприк, у бідній багатодітній родині. Всю домашню роботу їй довелося виконувати з раннього віку, бо була найстаршою і єдиною донькою. Дві зими ходила до церковно-приходської школи. Навчилася читати і писати. Не дивлячись на свій вік, Василина Іванівна має гарну пам’ять і знає всіх своїх племінників, онуків і правнуків поіменно, і хто «чийого брата рідня». А рідня велика – ювілярка має 5 рідних племінників, 20 онуків і 35 правнуків. Усі вони зібралися на іменини.
Про добру пам’ять жінки говорили її розповіді. А згадувати було що: і голодомор, і війну, і несолодкі післявоєнні будні. Згадувала чоловіка Василя, який загинув на війні. Двох дітей, яких виховувала сама і яких пережила. Все життя пропрацювала у колгоспі. Тяжкі часи залишилися позаду, а бабця Василина й досі про це згадує. Залюбки слухають її розповідки онуки і правнуки.
21 квітня у хаті ювілярки чекали на гостей. Привітати Василину Іванівну з днем народження прибули представники районної та місцевої влади на чолі з головою райдержадміністрації (нині колишнім) І. Гулей. Високих гостей, які приїхали привітати Василину Іванівну, зустріла родина у вишиванках. Це дійсно було урочисто і несподівано.
Як годиться, в цей день не обійшлося без подарунків. І. Гулей вручила іменинниці квіти та вітальні листівки від Президента України В. Януковича та голови Полтавської ОДА О. Удовіченка. Тут були і представники управління праці та соціального захисту райдержадміністрації, Веприцької сільської ради, СТОВ ім. Духова, односельці, учні Веприцької школи.
Найбільше ювілярка раділа квітам і добрим словам. Під час спілкування з гостями Василина Іванівна розповідала про своє минуле й веселила гостей. Адже вона, як сказала ще одна племінниця Любов Миколаївна, незважаючи на свій вік — оптимістка. «Все любить, щоб було так, як вона скаже, - додає Любов Миколаївна. – Та останнім часом вже не керує, а лише дякує». Говорила іменинниця, слухала, а потім заспівала: «Народила мене мати у зелену неділю…».
На іменинах винуватиця торжества випила шампанського й відзначила: - добре!

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 16:14 | Гадяч |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації