Вхід | Реєстрація

Споживачам повернуть гроші за опалення

Мешканцям Першого Занасипу перерахують тарифи на опалення упродовж сезону 2009-2010. Також жителям усіх будинків, обладнаних лічильниками, у наступному опалювальному сезоні буде змінено порядок оплати за послуги теплопостачання при нарахуванні пільг та субсидій.
Враховуючи пропозиції, які були висловлені робочою групою з вивчення ситуації щодо тарифів на опалення на Першому Занасипу, міськвиконком 30 квітня ухвалив рішення «Про оплату за послуги теплопостачання при нарахуванні пільг та субсидій». Згідно з ним, розрахунок пільг та житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг теплопостачання у наступному опалювальному сезоні буде здійснюватися, виходячи з вартості фактичного споживання теплової енергії. Дотепер розрахунок знижок пільговикам, які проживають у будинках, обладнаних приладами обліку, проводився у межах встановленого по місту на опалювальний період тарифу (6,36 грн/м?). Тобто за ту частину, що перевищувала цей рівень, всім пільговикам нараховували сповна.
КП «Теплоенерго» та ВАТ «Полтаваобленерго» доручено щомісяця до 25-го числа надавати районним управлінням праці та соцзахисту інформацію про спожиту теплову енергію, щоб вони розраховували розміри пільг та субсидій.

Збитки компенсує міський бюджет?
Нагадаємо, що 17 березня за ініціа­тиви депутата міської ради, голови ГО «Рідне місто» Юрія Гриценка, в УЖКГ зібралися керівники КП «Теплоенерго», керуючої компанії «Добробит» та представники мешканців Першого Занасипу, щоб з’ясувати, чому у де­яких будинках, обладнаних лічильниками, тариф на опалення у січні-лютому виявився занадто високим. Порівняно з сусідніми будинками, ця різниця становила до 3 грн/м?. Мешканці вважали, що так сталося через невідрегульовані опалювальні системи в їхніх будинках, тож і через огріхи теплопостачальників доводиться розраховуватися їм.
Упродовж місяця спеціалісти УЖКГ вивчали ситуацію і дійшли висновку, що причина такого становища, дійсно, полягає у неповному виконанні ТОВ «Добробит» робіт з наладки теплових систем опалення в окремих будинках. Тому КП «Теплоенерго» було запропоновано провести перерахунок у тих будинках, в яких середній показник тарифу на опалення виявиться більшим за 6,36 грн/м?. Орієнтовні збитки підприємства від такого перерахунку оцінюють у 140 тис. грн. Як заявив начальник міського УЖКГ Олександр Любенко на черговому засіданні робочої групи 29 квітня, мер міста Микола Глухов дав доручення відшукати кошти на проведення такого перерахунку у міському бюджеті.

Готуйся до зими влітку

Щоб не опалювати взимку повіт­ря, міська влада вже почала підготовку до наступного опалювального сезону. Так, КП «Теплоенерго» та інспекції енергонагляду доручено перевірити правильність роботи приладів обліку теплової енергії, ТОВ «Добробит» за участі мешканців – провести перевірку й наладку опалювальних систем у кожному будинку та їх підготовку до нового опалювального сезону. Крім того, планується до 1 вересня завершити роботи з теплоізоляції труб опалення, теплових вузлів та усунути витікання води в системах опалення, що розташовані у підвальних приміщеннях будинків.

За словами директора КП «Теплоенерго» Д. Питулька, борги за опалення мешканців 29-ти багатоквартирних будинків Першого Занасипу на сьогодні перевищують 1,4 млн  грн, що значно ускладнює виконання робіт з підготовки до наступного опалювального сезону.

Автор: Віктор КРУК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2010, 13:49 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації