Вхід | Реєстрація

У Лохвиці створено районний Комітет порятунку Нації та Держави

06 травня 2010 року у Лохвиці в приміщенні Лохвицької райорганізації ВО „Свобода”   відбулися Збори очільників та представників політичних партій й громадських організації Лохвицького району щодо створення Лохвицького районного Комітету порятунку Нації та Держави. В цих зборах взяли участь очільники осередків та партій „Наша Україна”, „За Україну!”, Української Народної Партії, ВО „Батьківщина”, ВО „Свобода”, позапартійні патріоти, представники, засобів масової інформації, громадських організацій. 
Присутні підтримали звернення  голови Лохвицької районної організації ВО «Свобода» (Полтавська область) Олександра Панченка до керівників осередків політичних партій та громадських організацій Лохвиччини щодо створення Лохвицького районного Комітету порятунку Нації і Держави
У цьому Зверненні, зокрема, зазначається, що „два місяці перебування при владі спричинили у представників донецького олігархічного клану стан безкарної ейфорії. Вони вважають, що їм уже все дозволено: тотальна узурпація влади – законодавчої, виконавчої, судової, нехтування Конституцією і законом, освячення коаліції «тушок» і скасування місцевих виборів, наступ на національні та громадянські права, здача національних інтересів, розгортання повномасштабних репресій і українофобія як державна політика.
Самодурство і свавілля нової влади дійшло до такої межі, коли оптом здаються національні інтереси України. Адміністрація Януковича стає, по суті, ліквідаційною комісією з припинення діяльності Української Держави, за яку боролися багато поколінь українців, за яку віддали життя мільйони кращих синів і дочок нашої Нації.
Настав час істини. Маємо усвідомити: Росія не зупиниться, поки остаточно не поверне Україну в своє колоніальне володіння. Це прекрасно розуміє і Янукович: учора він віддав високозбагачений уран, продовжив оренду ЧФ РФ, заперечив Голодомор-ґеноцид українського народу, поставивши під сумнів не лише економічну безпеку та національну пам’ять, але й національний суверенітет нашої Держави. Страшно уявити, в яке ярмо він заведе українців завтра на догоду своїм кремлівським господарям.
Настав час відкинути амбіції, відмовитися від політичних торгів за примарними посадами та преференціями і зрозуміти: сьогодні, як ніколи, Українська Держава – у смертельній небезпеці! Якщо й надалі дозволятимемо торги національними інтересами, то завтра втратимо все – і свободу, і незалежність.
Закликаю керівників осередків політичних партій та очільників громадських організацій Лохвицького району (Полтавська область), мешканців району проявити політичну зрілість та громадянську позицію і зупинити тотальний наступ антиукраїнських сил. На наших очах Україну розпродують по шматках на догоду Кремлю. Наступним кроком стане здача нашого державного суверенітету.
Перед лицем подальшої експансії антиукраїнських сил, загрози територіальній цілісності України закликаю всі державницькі, національно орієнтовані сили нашого краю об’єднатись у єдиний Комітет порятунку Нації та Держави. Цього вимагає історія нашої багатолітньої боротьби за волю і незалежність, цього сьогодні вимагають національні інтереси України.
Будьмо гідними пам'яті наших предків, збережімо Україну для наших дітей і онуків!....”.
Це звернення голови Лохвицької районної організації ВО «Свобода» Олександр Панченка  підтримали, скріпили підписами та висловились за  Лохвицького районного Комітету порятунку Нації та Держави (Полтавська область):
екс-голова Лохвицької РДА Полтавської області, член партії „Наша Україна” Віктор Щуров,
голова Лохвицької районної організації політичної партії „За Україну!” Віталій Карножицький,
голова Лохвицької районної організації Української Народної Партії Людмила Кіндратенко,
голова Лохвицької районної організації Народного Руху України Олександр Середін,
депутат Лохвицької районної Ради, член ВО „Свобода” Іван Чумарний,
редактор часопису «Лохвицький край», депутат Лохвицької районної Ради («Наша Україна») Олег Лісняк,
голова Лохвицької районної організації ВО «Громада» Геннадій Шевченко,
голова Лохвицької районної організації Української Соціал-Демократичної Партії Анатолій Дорогокупля,
голова Лохвицького осередку Полтавського обласного козацького Товариства Соборного Козацтва України «Січ», голова Лохвицької районної організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів Володимир Логінов,
депутат Лохвицької міської Ради, член партії «Наша Україна» Микола Голінка,
голова Лохвицької районної організації  Української Республіканської партії «Собор» Галина Портяна,
а також мешканці Лохвиччини – Іван Юхименко, Юрій Дробот, Світлана Лобачевська,  Володимир Кривошеїн та інші.

Благословив патріотичне починання патріотів та скріпив його своїм підписом Лохвицький протоієрей Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) о.Георгій Олександрович Лобачевський.
Головою Лохвицького районного Комітету порятунку Нації та Держави обрано голову Лохвицької районної організації ВО «Свобода», директора Інституту Українського Вільного Козацтва імені Антона Кущинського  Олександра Панченка.

Автор: Прес-служба Лохвицької районної організації ВО «СВОБОДА»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2010, 09:39 | Лохвиця | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації