Вхід | Реєстрація

Поверни час назад - переведи годинник

Поверни час назад - переведи годинник
Ще в 1996 році, відповідно з Постановою Кабміну в Україні переводити час на одну годину назад вирішили в останню неділю жовтня. Цього року годинники перевели о 4-й годині в ніч на 25 жовтня. Отже, переведіть годинник, аби понеділок не прийти на годину раніше на роботу чи навчання. Загалом, звичка переводити годинники на годину назад чи вперед з'явилася в наших краях ще у 1981 році, але до 1996-го на 60 хвилин назад переводили годинники в останню неділю вересня
Однак Уряд вирішив тоді жити в унісон з більшістю європейських країн й видав розпорядження про дату останнього вихідного дня жовтня.
Усього ж перехід на літній та зимовий час проводять у 110-ти країнах світу. Вперше таке зробили ще 1908 року у Великобританії. Вважається, що такий крок зумовлений економією електоенергії.
Грузія та країни Центральної Азії в останні роки відмовилися від переведення часу, не роблять цього й у Японії та Південній Кореї, однак й там вже лунають подібні пропозиції. Прихильників таких нововведень так само багато, як й противників. Поки ж нам залишається якомога швидше пристосовуватися до умов життя за новим часом.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2009, 17:59 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації