Вхід | Реєстрація

У стадії ліквідації уже понад три роки перебуває 25 підприємств

Начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко під час сьогоднішньої селекторної наради повідомила, що наразі на Полтавщині у стадії ліквідації уже понад три роки перебуває 25 підприємств. Їх загальний борг становить близько 1,5 млн. грн. Людмила Корнієнко закликала не затягувати процес банкрутства.
«Позитивних моментів, щоб підприємство було банкрутом, а потім запрацювало, у нас в області та й у державі немає. Затягування сенсу не дає», - сказала вона. Як приклад, навела ДП «Лохвицький спиртовий комбінат», який наразі має 4,5 млн. грн. боргу. Фактично підприємство не працює, але офіційно там числяться три сотні працівників, яким нараховується зарплата.
Також Людмила Корнієнко відзначила тенденцію, коли підприємства-боржники припиняють свою діяльність, а натомість без передачі боргу створюють нові, які теж вчасно не проводять оплату праці. Зокрема, вона наголосила на недопустимості реєстрації нових підприємств без погашення боргів підприємств, що ліквідуються. Натомість запропонувала при галузевих управліннях створити тимчасові комісії, які якраз і розглядатимуть питання погашення заборгованості та реєстрацію нових підприємств.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2010, 09:44 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації