Вхід | Реєстрація

Понад 7 тис. 600 працівникам заборгували зарплату

Загальна заборгованість з виплати заробітної плати в області підприємствами усіх форм власності становить 41 млн. грн. зарплати. Фахівці також відзначають тенденцію до нарощення боргів. Зокрема, за оперативними даними, станом на травень цей показник становить уже понад 42 млн. грн.
Про це повідомила на останній селекторній нараді начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко зауваживши, що по економічно активних підприємствах сума заборгованості зменшилася і наразі становить 24 млн. грн.
Загалом, на Полтавщині борги мають 133 економічно активні підприємства. Вони винні зарплату близько 7 тис. 600 працівникам.
На нараді також назвали боржників-лідерів. Так, на першому місці за обсягом заборгованої суми - Полтава. Мешканцям обласного центру не виплатили 12 млн. грн. Друге місце у Кременчука - 5,6 млн. грн. Третє - Лубни із загальною сумою боргу 2,3 млн. грн.
Серед комунальних підприємств борги має 21 (близько 5 млн. грн.), серед державних - 14 (близько 14 млн. грн.).
У плані подальших дій, які окреслила Людмила Корнієнко, першочерговим чиновники вбачають зосередження уваги на результативній роботі районних комісій, адже, за її словами, після проведених засідань, на яких розглядається економічна ситуація на підприємствах-боржниках, заборгованість не зменшується. Також вона наголосила на необхідності до червня надати обласній комісії повну інформацію про те за рахунок чого буде погашатися наявна заборгованість на підприємствах та виплачуватиметься поточна заробітна плата.
«Питання заборгованості є пріоритетним. Проте "революцію" ніхто не робитиме. З одного боку Полтавщина не є лідером з заборгованості, але 42 млн. грн. - це дуже багато. Наше завдання - поступове, неухильне зменшення цього показника. Треба опрацьовувати таку схему, щоб щомісяця зменшувати заборгованість. Хто нарощуватиме - нестиме персональну відповідальність», - сказав голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко звертаючись до керівників районів та галузевих структур.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2010, 09:43 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації