Вхід | Реєстрація

Змагалися нащадки миргородських козаків

Змагалися нащадки миргородських козаків
Цього дня природа щедро подарувала миргородцям сонячний привітний день. 15 жовтня в одному з наймальовничіших куточків нашого міста – курорту, Березовому гаю, за ініціативи відділу у справах спорту, сім’ї та молоді та відділу освіти міської ради, до Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва вперше проведено дитячо-юнацьку військово-спортивну козацьку патріотичну гру « Сокіл», або інша назва гри - «Джура». Помірятися вправністю, силою, спортивною майстерністю, влучністю в стрільбі прийшли команди усіх семи загальноосвітніх навчальних закладів міста.
Із вітальним словом до учасників змагань звернувся заступник міського голови Сергій Павлович Соломаха та головний суддя змагань, начальник відділу у справах спорту, сім’ї та молоді Володимир Миколайович Фісик.
Спочатку команди вишикувалися на перший конкурс, який мав назву «Впоряд». Оцінювались зовнішній вигляд, виконання ройового клич-девізу та козацької пісні. Приємно відзначити, що підготовка всіх команд була на високому рівні, та кращим визнано впоряд у команди гімназії ім.Т.Г.Шевченка «Морські котики». Гра «Відун» передбачала інтелектуальні змагання з історії України доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України. Переможцями цього виду змагань стали «Соколята» школи № 5.
Зброя завжди приваблювала справжніх козаків, а якщо це змагання із стрільби, то, звичайно ж, байдужих не було. Найвлучніші під час проведення стрільби з пневматичної зброї були знову «Морські котики».
Незвичайну «Смугу перешкод» підготували для юних козаків викладачі станції юних туристів (директор В. Л. Ніколаєнко). Тут були і подолання болота по купинах та з допомогою « маятника», переправа по колоді, переправа по паралельних мотузках, споруджений « підлаз», та ін. Звичайно ж, це цікаво, захоплююче і потребує неабиякої спритності, вміння і фізичної підготовки. Тож свою вправність найкраще показала команда школи № 1 «Козацька міць». Естафета «Пластун» передбачала вміння орієнтуватися на місцевості за допомогою компаса та по карті. Перемогу на даному етапі святкувала команда школи № 3 «Отамани».
Після того, як юні козачата «навоювалися», звичайно ж приємно було зібратися біля багаття і посмакувати справжньою козацькою кашею. Це був останній і найсмачніший конкурс. Треба справедливо відзначити, що у всіх команд каша вдалася, та « Отамани» зуміли ще і в нетрадиційній формі представити свій кулінарний шедевр, то ж члени журі одностайно віддали їм перше місце.
У загальнокомандному результаті місця розподілилися наступним чином: третє місце в команди гімназії ім.Т.Г.Шевченка «Морські котики», другими були «Миргородські козаки», школа № 9, а перемогу отримали « Соколята», команда школи № 5. Всі учасники змагань були нагороджені призами відділу у справах спорту, сім’ї та молоді міської ради.
Ми мали змогу ще раз переконатися, що хоча вже давно минули дні Запорізької Січі, але козацький дух існує, і бойовий дух у славних нащадків миргородських козаків не згас.

Автор: mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2009, 15:50 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації