Вхід | Реєстрація

«Ми пам’ятаємо тих, хто ціною власного життя наблизив сьогоднішню демократію»

«Ми пам’ятаємо тих, хто ціною власного життя наблизив сьогоднішню демократію»
Третя неділя травня в Україні згідно з відповідним Указом Президента — День пам’яті жертв політичних репресій.
У жалобних заходах в урочищі Триби з цієї нагоди взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Валерій Пархоменко. 
— Безумовно, тоталітарний режим здійснив жахливі злочини — багато безневинних людей загинуло, — сказав голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. — Ми пам’ятаємо тих, хто безневинно був страчений, хто ціною власного життя наблизив сьогоднішній демократичний устрій, мирний час, можливість розбудовувати цивілізовані відносини в державі між політичними силами. Думаю, що влада повинна робити все, аби люди відчували і знали, що вони захищені від подібних проявів. Про такі сторінки в історії необхідно пам’ятати і розповідати молодому поколінню, аби вони не повторилися.
Пам’ятний знак жертвам репресій в урочищі Триби — єдиний на Полтавщині. Він був зведений у 1995 році після того, як з початку 90-х років у кар’єрі, що неподалік, під час розкопок почали знаходити захоронення людей. Експерти і науковці встановили, що ці люди були розстріляні. Владою було прийняте рішення здійснити єдине захоронення і встановити пам’ятний знак жертвам репресій 30-х років.

Автор: Тетяна СЕПІТА, прес-служба Полтавської обласної державної адміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2010, 15:35 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації