Вхід | Реєстрація

Полтавські пенсіонери у травні отримають все заборговане з початку року

Любов Джерелюк – типова представниця соціально незахищеної верстви населення. Вона все своє життя віддала, в буквальному розумінні, молодому поколінню полтавців. 36 років поспіль працювала у 4-му полтавському пологовому будинку і за тисячі нових громадян держава віддячила акушерці пенсією у 606 гривень.
"Одяг майже не купую...Якщо купити одяг, то вже не вистачить на продукти...В мене було 2 мікроінсульти. Дуже дорого все. В мене не вистачить пенсії, щоб лягти на стаціонар і купити медикаменти, які потрібні мені для лікування", - розповідає пенсіонерка Любов Джерелюк.
Отримати додаткових грошей, необхідних для термінового лікування, полтавчанка сподівалася з січня, коли вступив в дію Закон «Про підвищення соцстандартів». Але після перерахунку їй виплатили лише на 6 гривень більше. У Пенсійному фонді запевняють, що вже цього місяця пенсіонери отримають ВСЕ, що їм не додали.
"Буквально сьогодні ми вже завершили перерахунки по доплаті за січень-лютий поточного року. Середнє підвищення пенсії у зв’язку з цими перерахунками склало більше 56 гривень", - заявив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко.
 Вдвічі більше грошей обіцяє таким соціально незахищеним, як Любов Джерелюк, заступник керівника полтавського осередку Пенсійного фонду. І разом з заступником губернатора запевняє, що за гроші пенсіонерів держава ще й поліпшить економічну ситуацію.
 У соціально вразливих верствах населення підвищення складає не 55 гривень, а майже в 2 рази більше", - розповів заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Носенко.
А за словами заступника голови Полтавської ОДА, пенсіонери витрачають гроші в основному на вітчизняні товари, тому підвищення пенсій забезпечить приток грошей перш за все українським виробникам, що пожвавить в цілому економіку країни.
"Підвищення пенсій для таких категорій пенсионерів будуть направлені на споживання внутрішнього продукту і будуть стимулом для економіки перш за все нашої вітчизняної", - запевнив Олексій Коваль.
Лише закордонний секонд-хенд може дозволити собі на мізерну пенсію полтавчанка Ніна Іванівна. Ще, каже, купує ліки, більшість яких також не вітчизянного виробництва.
"Я ніякі товари не придбаю, ми вже доношуємо те, що маємо. Якісь тапки, якась дешева сукня за 20 рублів. Секонд-хенд, так, користуємось секонд-хендом", - ділиться пенсіонерка Ніна Іванівна.
Літні люди традиційно жаліються на мізерність пенсії, але після її массового підвищення обурюються іншою проблемою – несправедливістю в нарахуванні грошей:
- Моїй сестрі ні копійки не доплатили! В неї 900 гривень пенсія - ні копійки. В моєї подруги 1000 з чимось гривень пенсія, їй доплатили 50 гривень. Шо це таке? Нехай дають розшифровку таку, щоб людина могла знати і самостійно порахувати власні добавки і пенсію!
- Я теж наполягаю на тому, щоб ці добавки до пенсії були розшифровані, щоб ми знали і могли самостійно порахувати.
- Звісно, краще б нараховували по стажу. Якщо в мене пенсія 701 гривня, а вона проробила там 10-15 років і отримує пенсію таку ж, як в мене 40 років стажу, це ж не справедливо.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2010, 10:29 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації