Вхід | Реєстрація

Левова частка видатків міського бюджету піде на оплату праці та енергоносії

Довгоочікуваний міський бюджет, на який усі з нетерпінням чекали ще із початку року, у вівторок, 18 травня, нарешті прийняли. На позачерговій 53 сесії міської ради п'ятого скликання депутати проголосували за це рішення одноголосно. Незважаючи на те, що ріст доведених державою видатків порівняно з минулим роком становив 23,5% (76,3 млн. грн.), левову частку складають фонд оплати праці та енергоносії.
Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2010 рік — 641 мільйон 494 тисячі гривень. А обсяг видатків — 643 мільйони 969,9 тисячі гривень.
Начальник міського бюджет-но-фінансового управління Ольга Вакула зазначила, що показники бюджету залишаються досить складними, особливо, дохідна частина. Незважаючи на це, збережені пріоритетні напрямки. Зокрема, державним бюджетом передбачені видатки на збільшення мінімальної заробітної плати. Обсяг видатків на фінансування освіти становить 203,5 мільйона гривень.  Із них за рахунок власних доходів на утримання закладів позашкільної освіти — 4,2 мільйона, на оздоровлення дітей працівників бюджетної та комунальної сфери — 0,6 мільйона гривень, на придбання подарунків першокласникам до Дня знань — 270 тисяч, новорічних подарунків для дітей — 353,7 тисячі.
Однак доведені державою показники для молодіжних програм в 3,3 раза менші, ніж у 2009 році, з фізичної культури та спорту — у 2,2 раза менші. Обсяг видатків на медицину становить 144,6 мільйона гривень, це на 30% більше, ніж минулого року. В системі охорони здоров'я передбачається збільшити видатки на медикаменти на 15%, це 8,3 мільйона гривень.
— Планується придбання дорогих препаратів, у тому числі для глибоко недоношених дітей, крім того хочемо, щоб безкоштовними були лабораторні аналізи, — говорить Ольга Леонідівна.
Обсяг коштів на соціальний захист та соціальне забезпечення у загальному фонді видатків, які враховані при визначенні міжбюджетних трансфертів, визначено у сумі 9,2 мільйона гривень, що на 29,2% більше у порівнянні з доведеним планом 2009 року.
Не менш важливими є кошти, спрямовані на потреби житлово-комунального господарства. Згідно з головним фінансовим документом, на цю сферу у 2010 році планується використати
42,8 мільйона гривень, що майже на 40% більше, ніж у 2009 році.
Міський голова Полтави Андрій Матковський пообіцяв, що, незважаючи на складний кошторис міста та численні труднощі, усі робочі місця у позашкільних закладах освіти, спортивних та культурних закладах, будуть збережені. Але попри це мер зазначив, що новий бюджет повинен працювати в режимі економії. Тому, перш за все, будуть прийняті заходи в цьому напрямку щодо працівників міськвиконкому.

Автор: Ольга ГНАТЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2010, 16:55 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації