Вхід | Реєстрація

В Полтавській області підбили підсумки роботи міліції за чотири місяці

Сьогодні, 19 травня, у Головному управлінні МВС України у Полтавській області відбулося засідання колегії, на якому міліціонери Полтавщини підвели підсумки роботи за 4 місяці поточного року щодо боротьби з організованою злочинністю та хабарництвом, охорони громадського порядку, протидії наркотизації суспільства та забезпечення належного дотримання виконавської дисципліни. У зібранні взяли участь керівництво ГУМВС, керівники структурних підрозділів ГУМВС, начальники міських та районних відділів міліції області.
Робочу зустріч начальник Главку, полковник міліції Олександр Рудяк, розпочав з приємного. Очільник міліції області вручив ключі від новенького службового автомобіля ВАЗ керівнику Хорольського райвідділу міліції Юрію Саленку і наголосив, що подібні акції щодо покращання матеріально-технічної бази підпорядкованих підрозділів стануть у майбутньому доброю традицією керівництва Главку.
Далі з доповіддю про стан розслідування кримінальних справа по ДТП на території області виступив заступник начальника – начальник слідчого управління Дмитро Ющук. За його словами, підрозділ працює злагоджено та все ж існують певні недоліки. Зокрема, потребує покращання питання розслідування дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками.
Поряд з цим, колегією розглянуто і таке важливе питання, як протидія організованій злочинності та хабарництву. Відповідна інформація за даним напрямком була підготовлена начальником УБОЗ ГУМВС Михайлом Кривошеєм. У своїй доповіді Михайло Михайлович зауважив на недостатньому рівні роботи окремих оперативних підрозділів області. Вислухавши доповідача, Олександр Рудяк поставив конкретні завдання підлеглим та акцентував увагу усіх присутніх на активізацію боротьби з корупцією та хабарництвом.
Особливо гостро покритикована начальником ГУМВС діяльність Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Результати роботи даного підрозділу визнані начальником Главку недостатніми та такими, що потребують негайного покращання. За прорахунки у роботі рішенням колегії ГУМВС окремі керівники структурних підрозділів притягнуті до дисциплінарної відповідальності.
Головний міліціонер області висловив незадоволення і роботою підрозділів щодо боротьби з економічною злочинністю в області, особливо в сфері нецільового використання та розкрадання бюджетних коштів, а також розкрадання в сфері нафтогазового комплексу.
Окремим питанням на колегії ГУМВС звучала тема належного утримання спецконтингенту в ізоляторах тимчасового тримання. На жаль, умови функціонування окремих ізоляторів наразі не відповідають європейським стандартам та вимогам щодо захисту прав людини. Олександр Рудяк вказав керівникам районної міліції на наявні недоліки та зажадав негайного вжиття максимальних заходів щодо створення належних умов тримання людей під вартою, охорони спеціального контингенту у залах судових засідань, медичних закладах тощо.
Колегія вказала начальникам галузевих служб та міськрайорганів на необхідність більш жорсткого реагування на випадки порушення підлеглими законодавства із застосуванням до порушників дієвих заходів дисциплінарного впливу та поставила завдання забезпечити неухильне і повне виконання вимог МВС України щодо повноти реєстрації  заяв і повідомлень громадян з метою ефективного захисту конституційних прав і свобод людини працівниками органів внутрішніх справ.
На завершення робочої зустрічі, Олександр Рудяк представив присутнім новопризначених керівників райвідділів та галузевих служб апарату. Зокрема, виконуючим обов’язки начальника Київського райвідділу міліції міста Полтави став підполковник міліції Юрій Гасан, керівником Комсомольського міськвідділу призначено підполковника міліції Ігора Туля, начальником Решетилівського РВ – підполковника міліції Віктора Самсоненка. Очільником паспортної служби області призначено підполковника міліції Сергія Шостака, керівником Управління громадської безпеки - полковника міліції Ігора Родіча, а начальником відділу внутрішньої безпеки Полтавської області представлено полковника міліції Віктора Чупандіна.

Автор: Алла КВІТА, інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2010, 15:42 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації