Вхід | Реєстрація

До 1 червня Полтавщина має намір погасити газові борги на 7 млн. грн.

Протягом травня у Полтавській області планують вийти на показник погашення заборгованості за газ - 80%. Для цього буквально за тиждень збираються перерахувати 7 млн. грн. Наразі показник розрахунку області за спожитий газ становить 77%.
«Думаю, що це абсолютно реально. За минулий тиждень ми практично заплатили 20 млн. грн. У цілому, ситуація на Полтавщині не найгірша. Маю надію, що за останній тиждень ми вийдемо на ті показники, яких від нас вимагає Уряд - 80%», - сказав заступник голови Полтавської ОДА Віктор Животенко, відповідаючи на питання Новин Полтавщини.
Сьогодні про погашення газової заборгованості говорили на координаційній нараді, куди запросили керівництво найбільш проблемних районів - Полтавського та Лохвицького. «У них не найбільші борги, але їм найскладніше. Хочемо вислухати їхні проблеми, підставити плече, допомогти. Міцніші райони справляться і без нашої допомоги», - зауважив Віктор Животенко.
Є регіони, які вже вийшли на плановий показник. Серед них: Миргород (84%), Полтаватеплоенерго (80%), Комсомольськ (100%), Кременчук (79%).
Наразі загальна сума газового боргу, у тому числі за минулий опалювальний сезон, в Полтавській області становить 52 млн. грн. Цифра хоч і велика, проте не страшна - вважає заступник голови ОДА. Населення влітку продовжує платити і ця заборгованість до жовтня місяця, як правило, виходить на нулі.
«Але треба поступово гасити, бо за два місяці можемо не встигнути. Хочемо, щоб розрахунок відбувався динамічно і рівномірно. Оці цифри - 80% - дадуть можливість якраз поступово кожного місяця гасити певну суму боргу», - підсумував Віктор Животенко.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2010, 13:22 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації