Вхід | Реєстрація

Кожен четвертий підліток Гребінки мав справи з наркотиками

Результати спостереження свідчать, що діти вживають наркотики у все більш ранньому віці. Такий висновок виклали 26 жовтня у відкритому листі Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» до високопосадовців Гребінки. Підґрунтям твердження, що кожен четвертий підліток Гребінки мав справи з наркотиками є чисельні опитування, інтерв’ю та індивідуальна робота з цільовою групою. «Нас стурбував подібний стан речей. До 25 відсотків підлітків від 13 до 16 років говорять, що вживали наркотики. Понад 10 % хлопчиків та майже 5 % дівчат з числа школярів‑восьмикласників вживали наркотики щонайменше 1–2 рази.
Організація протягом 2008–2009 років реалізовувала проекти на Гребінківщині, спрямовані на попередження нових випадків ВІЛ — інфікування серед молоді. У ході проектної діяльності були проаналізовані знання учнівської молоді з цього кола питань. Виявилося, що сягає третини частка учнів, які відповідали «не знаю» на запитання стосовно шляхів передачі ВІЛ-інфекції. До сьогодні ми маємо антагоністичне та байдуже відношення з боку деяких чиновників, від яких залежить вирішення цих проблем. Тому ми звернулися з відкритим листом, де пропонуємо об’єднати зусилля задля покращення ситуації», — говорить координатор проектів профілактики Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Сергій Алєксєєнко.
Головна мета всіх опитувань, що проводяться в цій сфері — соціологічне спостереження за процесами та тенденціями, аналіз поведінкових практик серед підлітків, зокрема стосовно таких важливих складових як сім'я, оточення, здоров'я, фізична активність, поширення куріння, вживання алкоголю та доступу до наркотичних речовин, статева поведінка, прояви образ та насильства, а також поінформованість підлітків щодо шляхів інфікування та засобів попередження інфікування на ВІЛ. Очевидно, що є нагальна потреба в наданні дохідливої та переконливої інформації з питань ВІЛ/СНІДу та прищепленні життєвих навичок, необхідних для формування відповідальної поведінки.
«Часто на зустрічах показуємо відеоролик про те, як стають наркоманами. Потім пропонуємо взяти участь в обговоренні. У відповідь на питання, чи існують «легкі» наркотики, з гальорки лунає дружній сміх. Саме так, зазначають фахівці, до проблеми наркоманії відноситься більшість української молоді. Покурити «план» чи піти на дискотеку, ковтнувши «легеньку» психотропну пігулку, — то звичайна справа. Саме тому ми звернулися до представників влади і громади в цілому з цією інформацією, бо стурбовані збереженням здоров'я молодого покоління.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2009, 10:11 | Гребінка |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації