Вхід | Реєстрація

Полтавщина — перша в Україні за підсумками соціально-економічного розвитку

Полтавська область посіла перше місце в Україні за підсумками соціально-економічного розвитку за перший квартал 2010 року.
— Досягненням всієї Полтавської громади є те, що наша область посіла перше місце в Україні за підсумками соціально-економічного розвитку за перший квартал 2010 року, — відзначив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. — У порівнянні з аналогічним періодом минулого року Полтавщина покращила свій результат на чотири позиції.
Область найкраще спрацювала в реальному секторі економіки, у розвитку споживчого ринку та за показниками сфери екології. На початку року в області відбулося зростання промислового виробництва (122,2 відсотка).
Вдалося поліпшити рейтингову оцінку у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності. Відбулося зростання обсягу експорту товарів на 93,6 відсотка. Полтавщина посіла третє місце в Україні за обсягами інвестицій в основний капітал.
За рейтинговою оцінкою сфери соціального сектору область поліпшила свій результат на чотири позиції. У першому кварталі відбулося одне з найвищих серед регіонів зростання реальної заробітної плати на 8,8 відсотка ( в Україні — на 5,7 відсотка).
Крім того, в області спостерігається позитивна динаміка щодо зростання загальної площі земель лісового фонду та площ природно-заповідного фонду.
Погіршення в області спостерігалося лише у сфері державних та фінансових результатів роботи підприємств.
Комплексна оцінка діяльності регіонів проводилася згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України за 46 показниками, що охоплюють різні сфери соціально-економічного розвитку — реального сектору, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, державних фінансів та фінансових результатів діяльності підприємств, соціального сектору, споживчого ринку, екології.

Автор: Тетяна СЕПІТА, прес-служба Полтавської обласної державної адміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2010, 14:00 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації