Вхід | Реєстрація

Осінні футбольні кубки: перемагають «Сила Ради» і «Темп»

10 жовтня у Малому Кобелячку та Сухій Маячці пройшли розіграші кубків з футболу. За право стати їх володарем змагалися 13 районних команд.
На малокобелячківській землі проводили розіграш кубку пам’яті Олександра Наумовича Лебедина. Перед початком матчів команди, що урочисто вишикувалися на бровці поля, привітав організатор турніру Олег Варич. Він побажав гравцям успіху на зеленому газоні та попрохав вшанувати пам’ять Олександра Наумовича хвилиною мовчання. Після цього своїми спогадами про Олександра Лебедина поділився його колега і соратник Михайло Варич.
Після урочистої частини було проведено жеребкування і команди взялися за футбол. Спочатку ганяти м’яча по футбольному полю, вже добре присипаному осіннім листям, вийшли новосанжарський «Газовик» та лелюхівська «Ворона». Долю матчу фактично вирішив один гравець — «газовик» Володимир Жаботинський, який відзначився хет-триком і приніс команді впевнену перемогу — 3:0. У другому таймі поєдинку гравці «Газовика» могли забити ще не один м’яч, але бракувало влучності, а ще двічі на шляху круглого ставала поперечина воріт.
У другому поєдинку місцева команда «Маяк» вдруге протистояла «Ворсклі» із Забрідок. І якщо на кубку в Поповому малокобелячківці перемогли мінімально, забивши лише один м’яч, то вдома вже добряче потішили глядачів і провели у ворота «ворсклян» цілих п’ять м’ячів на будь-який смак. При цьому «сімка» господарів теж відзначився трьома забитими м’ячами. Після цієї перемоги «Маяк» напряму опинився у фіналі.
А от за другу путівку сперечалися новосанжарські сусіди-вороги — «Сила Ради» та «Газовик». З початку гри ініціативою заволоділи «газовики», але пропустили поспіль дві контратаки і на уявному табло — 2:0 на користь «силорадівців». Один м’яч зелені відіграли, але на більше не спромоглися. 2:1 — і «Сила Рада» у фіналі.
У вирішальному поєдинку між «Маяком» та «Силою Ради» долю кубка вирішив один-єдиний гол. Провів його нападник «Сили» Костянтин Кривуля наприкінці поєдинку. Враховуючи, що Костя і «Газовику» один м’яч «поклав», його цілком можна вважати героєм розіграшу.
Після завершення фіналу Олег Варич урочисто нагородив переможців перехідним кубком, дипломом та грамотою. «Сила Ради» додала до свого послужного списку ще один трофей.

***

Того ж дня на іншому краю Новосанжарського району у селі Суха Маячка розігрували «Кубок пам’яті футболістів». Перед початком турніру представників восьми команд-учасниць привітав Сухомаячківський сільський голова Іван Чечель. Він, зокрема, зазначив, що футбольна команда у Сухій Мачці створена у далекому 1965 році. З того часу відійшли на інший світ 24 колишніх футболісти «Темпу». Їх пам’яті присвячувалася хвилина мовчання і взагалі весь розіграш кубку.
У першому поєдинку зустрічалися місцевий «Темп» та «Юність» з Галущиної Греблі. Господарі, на радість глядачам, перемогли із рахунком 2:0. В наступній зустрічі нехворощанська «Оріль» поступилася драбинівській «Чистій криниці» з мінімальним рахунком — 0:1. В іншому поєдинку гравці нехворощанської «ДЮСШ» не змогли встояти перед писарівським «Стартом» — 1:3. А в останньому чвертьфіналі шедіївський «Лиман» був сильнішим за «Фортуну» з Великих Солонців — 2:1.
У першому півфіналі «Темп» переміг «Чисту криницю», забивши в її ворота один-єдиний гол — 1:0. З таким же рахунком закінчився і поєдинок «Старту» і «Лиману».
Тож у фіналі зустрічалися господарі — футболісти «Темпу» та гості із Писарівки — «Старт». У напруженому поєдинку все знову вирішив один забитий м’яч. І він приніс перемогу «Темпу» — 1:0.
Після завершення поєдинку Іван Чечель з неприхованою радістю нагородив свою команду почесним кубком. Грамоти за ІІ і ІІІ місце отримали відповідно команди «Старт» та «Лиман». Кращим гравцем розіграшу було визнано футболіста «Темпу» Михайла Білоконя.
Сільський голова Іван Чечель виносить подяку за звукове оформлення турніру — директору сільського будинку культури Петру Проскурні, за допомогу в організації проведення розіграшу — капітану команди «Темп» Анатолію Трояну, за відмінне судівство — громадському тренеру команди «Чапаєве-ОПТ» з Кобеляцького району Віталію Цікурі.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2009, 10:15 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації