Вхід | Реєстрація

47,6 мільйона гривень житлово-комунальному господарстві Полтави на 2010 рік

Ці кошти будуть розподілені на капітальний і поточний ремонти полтавських доріг, утримання об'єктів зеленого господарства, тощо. Про ці та інші питання порядку денного, які депутати розглянули на позачерговій, 54 сесії міської ради 5-го скликання, – наш наступний сюжет.
На порядку денному позачергової, 54 сесії міської ради 5-го скликання, – понад 30-ть питань. Першим депутати одностайно затвердили звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2010 року.
Ольга Вакула, начальник бюджетно-фінансового управління Полтавського МВК:
— Надходження до міського бюджету склали 120 мільйонів 700 тисяч гривень, що складає 102,1% до планових показників тимчасового розпису.
Також були внесені зміни до показників міського бюджету на 2010 рік. Зокрема, за рахунок коштів бюджету розвитку спрямовано 30 тисяч гривень на реконструкцію приміщення по вулиці Ветеринарній під амбулаторію сімейної медицини. 170 тисяч – на придбання устаткування для розігріву асфальтобетонної суміші.
Серед інших – затвердили Програму діяльності житлово-комунального господарства Полтави на поточний рік. Хоча цьогорічні видатки на цю галузь прибилизно на 39% вищі за показники 2009 року і нині складають 47,6 мільйонів гривень – вони не в змозі покрити всіх потреб.
Андрій Матковський, міський голова:
— Ми знаємо про всі ті проблеми, які існують, про дахи, про всі дороги, про т,е якщо нам доведений бюджет, де ми можемо покрити тільки 10-12% від потреби, то ми обираємо найголовніше, те, що потрібно вирішувати зараз.
Програмою передбачено на капітальний ремонт доріг спрямувати 4,5 мільйона, на поточний – 9. Окремо кошти будуть виділені на капремонт житлового фонду, утримання об'єктів зеленого господарства, на ремонт мереж освітлення.
Також депутати затвердили «Міську програму патріотичного виховання дітей дошкільного віку та учнів на 2010-2015 роки». В її рамках – зустрічі з ветеранами війни, фестивалі патріотичної пісні, відкриті дискусії на правові теми, розробка навчального посібника за програмою «Мій рідний край – моя Полтава».
А після сесії міський голова Андрій Матковський дав ексклюзивне інтерв'ю представникам місцевих ЗМІ. Очільник міста розповів про основні підсумки роботи сесії, в тому числі – про додаткове питання, яке розглянули депутати. Воно стосувалось надання попередньої згоди щодо прийняття земельних ділянок до земель комунальної власності міста. Тут мова йде про ділянки в Авіамістечку, які нині знаходяться на балансі Міноборони. Там полтавці із загальної території у 715 га на 70 га вже давно влаштували городи та садівничі кооперативи. Це питання вирішувалось не один день, розповідає мер. З Міноборони велись перемовини, як перший крок – депутатами прийняте рішення попередньої згоди. Надалі буде направлено відповідного листа до Міноборони з тим, аби ці землі перейшли у комунальну власність міста, щоб потім власники городів мали можливість приватизувати ці земельні ділянки. Також міський голова розповів про родзинки цьогорічного свята Галушки, яке пройде 19 червня.
Андрій Матковський, міський голова:
— Це будуть солодкі галушки, які у нас оживатимуть. Якщо у Гоголя його персонажі оживали, то не виключення, що у нас по Полтаві ходитимуть солодкі галушки. Вже зараз є замовлення турфірм, які хочуть приїхати до нас саме на це свято.
Дату 19 червня підбирали заздалегідь – це і вихідний день, і погода має сприяти масовим гулянням, підсумував мер.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2010, 13:12 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації