Вхід | Реєстрація

Спецпідрозділи демонстрували свою професійну майстерність

Учора для працівників міліцейських загонів особливого призначення («Сокіл», «Беркут», «Грифон») відбувся науково-практичний семінар за участю неодноразового чемпіона світу з кікбоксингу, професора кафедри бойової та фізичної підготовки академії Управління МВС України, 1-го віце-президента поліцейського центру бойових мистецтв, кандидата психологічних наук полковника міліції Бориса Шаповалова.
Вимоги сьогодення дійсно вимагають від співробітників елітних міліцейських служб надзвичайно високого професіоналізму, адже трапляється, що деякі правопорушники під час скоєння злочину озброєні сучасною зброєю, та володіють різними видами єдиноборств.
За словами поважного гостя, від вірного та ефективного застосування техніки рукопашного бою залежить життя представників закону і цивільних осіб, які знаходяться у районі оперативних дій.
До речі, чемпіон світу з кікбоксингу почав викладати прийоми самозахисту з 1993 року, має досвід практичної і теоретичної роботи.
«Прикро, але у нас є тільки дві години, щоб я зміг поділитися з вами своїм досвідом. Та я впевнений, що навіть з такого короткого часу ви візьмете собі щось корисне» - зауважив Борис Борисович.
Під час лекції Борис Шаповалов розповів про три необхідні блоки виживання (фізичний , психологічний, правовий) та зазначив, що застосовувати фізичний вплив слід уміло та розумно.
«Кінець фізичного поєдинку не означає, що бій закінчився. Може трапитися, що злочинець буде більш юридично захищеним, ніж працівник міліції. Тому вам під час бою неможна забувати про права людини, щоб надалі відстояти свою позицію під час слідства і суду» - наголосив професор.
У підготовці із самозахисту педагог виділив шість основних компонентів: фізичний, технічний, тактичний, стратегічний, психологічний та філософський.
«Особливе місце займає філософський, адже головне не демонстрування сили, а захист себе і припинення дії зла» - зазначив гість.
Говорив Борис Шаповалов і про техніку бою. «Вона складається з таких компонентів, як простота; ефективність; відсутність втрати рівноваги; синхронність рухів та контроль над нападаючим» - сказав викладач.
Разом з тим запрошений педагог розповів, що ніколи не буває двох однакових ударів. «Візьмемо, наприклад, один з ударів, що наносять дві різні людини. Він буде зовсім різний, тож і види захисту ви повинні будете застосовувати різні. Отож, немає єдиної системи бою, я вам дам частинки, з котрих ви потім будете самі створювати свою систему» - наголосив лектор.
Жива відверта розмова зацікавила аудиторію та всі з нетерпінням чекали практичної частини. Навіть дощ, що розпочався, змінив лише місце практичних занять, та не змінив настрій. Тож заняття, які планували провести на стадіоні відпрацьовували у актовій залі. У процесі навчання рукопашному бою пояснення поєднувалися з практичним показом і демонстрацією прийомів і дій.
Коментарі Бориса Борисовича були чіткими та викладененими у доступній формі - з наведенням реальних яскравих прикладів.
Всі прийоми нападу і самозахисту проводилися в спарингах, у взаємодії з умовним порушником.
При демонстрації використовувалися навіть гумові макети холодної та вогнепальної зброї. Безумовно, що проведення заходу сприятиме удосконаленню практичних навичок працівників спецпідрозділів. У їх роботі край необхідно уникнути помилок, - повідомила Анна Масельскас, ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2010, 16:12 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації