Вхід | Реєстрація

Збути фальшиві гроші безкарно не вдалося

У відкритому судовому засіданні районний суд розглянув кримінальну справу за обвинуваченням мешканця райцентру Романа Регети у спробі реалізації фальшивих грошей. Фабула справи така. 27 лютого троє мешканців райцентру на квартирі одного з них пили горілку.
Сергій Атаманюк похвалився «колегам» по застіллю, що недавно на центральному ринку Полтави знайшов фальшиву грошову купюру номіналом 200 гривень, виготовлену на кольоровому ксероксі. Залишив її собі, як сувенір. Похвастався нею та й по всьому — пили далі. Згодом схаменулися — Роман Регета, котрий перед цим розглядав уважно фальшиві гроші, кудись зник. Через певний час хлопець повернувся до компанії, але дуже п’яним. На запитання, куди подів оті 200 гривень, відповів: «Пропив».
Як виявилося, сказав правду. За показами реалізатора кафе-бару «Еней»,  цього ж дня увечері до закладу завітали Регета та Едуард Кондра. Взяли горілки-закуски і розрахувалися крупною купюрою. Через деякий час ще один покупець розплатився за цигарки 200-гривенною банкнотою. Оскільки у залі освітлення погане, спочатку жінка нічого не запідозрила. Але коли однакових купюр виявилося дві, побачила, що вони дуже різняться між собою. Почала по телефону розшукувати останнього покупця. Коли він повернувся до бару, показала йому несправжні гроші. Але чоловік пояснив, що свою готівку тільки-но отримав через банкомат, тому вона фальшивою бути не може. І лише тоді реалізатор згадала що цього ж дня у неї скуплялися Кондра з Регетою. З тим і пішла до міліції.
Вже у ході слідства свідок Кондра підтвердив, що Роман Регета запропонував йому випити. Разом пішли до «Енея», купили дві пляшки горілки та закуску, добре випили та й розійшлися. Про те, що купюра була фальшивою, «собутильник» дізнався лише від працівників міліції.
Роман Володимирович Регета (1978 року народження, не військовозобов’язаний, перебуває у незареєстрованому шлюбі, не працює, раніше судимий, звільнений умовно-достроково на невідбутий строк 1 рік, 6 місяців, 5 днів) вину у пред’явленому звинуваченні одразу визнав. Розповів, що під час застілля на квартирі довго роздивлявся несправжню банкноту, а коли товариші про щось заговорилися, вирішив докупити спиртного. Оскільки грошей більше не було, узяв фальшиві. Дорогою до центру зустрів Кондру. З ним і пішов до бару, де витратив ту 200-гривенну купюру.
Районний суд визнав Романа Регету винним і засудив до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. Також він не має права виїжджати за межі України без дозволу органів кримінально-виконавчої системи і зобов’язаний періодично звертатися до цих органів для реєстрації.

Автор: Вікторія РЯДНИНА, старший помічник прокурора Машівського району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2010, 17:16 | Машівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації