Вхід | Реєстрація

У Кременчуці боротимуться з торгівлею «інфекціями»

Як вберегти здоров’я кременчужан у літній період від усіляких інфекцій? Це питання обговорювали фахівці на нараді у міськвиконкомі, що відбулася 27 травня.
«За підсумками чотирьох місяців цього року, у місті активізувалися гострі кишкові інфекції, ситуація досить нестабільна. Основним шляхом передачі, звісно, залишається харчовий. Як свідчать перевірки, продукти, що продають на міських ринках, часто не відповідають санітарним нормам. У продуктових приміщеннях немає відповідного холодильного обладнання, продукти на прилавках часто лежать без маркування, термін реалізації яких скінчився», – коментує виконуючий обов’язки головного санітарного лікаря Кременчука Віктор Самойленко.
Також непокоїть спеціалістів торгівля «з газет»: у районі вулиць Воровського, Московської, Київської, Красіна, Пролетарської, Приходька продукти невідомої якості несанкціоновано продаються кременчужанам. Помідори, капусту чи рибу тут ніхто з фахівців не перевіряє.
Овочева база по вулиці Свердлова також «плювала» на санітарно-епідеміологічні норми. Овочі, які, за словами пана Самойленка, продають там у сутінках, переповнені нітратами.
В’ялена риба, яку продають «із землі» по вулиці Шевченка, завдала чимало клопоту лікарям. Так, було зафіксовано випадок бутулізм (гостра інфекційна хвороба, яка виникає в результаті отруєння неякісними продуктами, що заражені паличками бутулізму).
«Продаж під прямим сонцем м’ясних виробів взагалі нікуди не годиться. А таке практикують на ринках. До того ж, продають консервацію власного приготування. Хто знає, що там? Багато продавців без санітарних книжок. Чим вони хворіють?» – обурюється пан Самойленко.
Для того, щоб запобігти поширенню літніх інфекцій, спеціалісти постановили, що найближчим часом будуть проведені рейди та роз’яснювальна робота. Цим займуться фахівці управління торгівлі, побуту та регуляторної політики міськвиконкому. Вони донесуть до відома директорів ринків основні вимоги і роздадуть доручення. Міліція, у свою чергу, посилить контроль за незаконною торгівлею у місті.

Автор: Ольга Дерев’янко, www.kremenchuk.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2010, 14:31 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації