Вхід | Реєстрація

Померлий дідусь… продовжував витрачати гроші

Така незвичайна історія трапилася нещодавно у селі Зачепилівка Новосанжарського району.
Жив собі у селі Зачепилівка дідусь Петро. Був він гарним господарем і ощадливим хазяїном. Усе робив своїми руками. Тому в дідуся і весь інструмент завжди був під рукою — чи потрібно щось відпиляти, чи наточити, чи просвердлити. Жив старенький сам і обходився без сторонньої допомоги. Лише коли було потрібно зняти пенсію із банківської картки, прохав допомоги у сусідів. Сусідський Сашко дідові завжди охоче допомагав. Ішов до банкомату, знімав гроші з картки та купував старенькому необхідні продукти.
І все було добре. Але одного вечора дід Петро ліг спати і вранці не прокинувся. Посходилися сусіди, почали готувати померлого до похорону. Звичайно ж, зателефонували і родичам покійного дідуся.
Щоб провести старенького в останню путь, приїхала племінниця. І з подивуванням помітила, що із сараю зникли деякі дідусеві інструменти. Не знайшла вона і банківської картки. Знаючи, що Сашко допомагав старенькому знімати гроші, вона запитала хлопця про картку. Той відповів, що нічого не знає. Жінка наступного ж дня звернулася до відділення банку, щоб картку заблокували, аби ніхто не міг нею скористатися. Але спеціалісти банку їй повідомили, що на картці вже немає грошей — їх хтось зняв ще минулого вечора. Але хто? Адже дідусь на той час уже був мертвий…
За справу взялися районні правоохоронці. Їм не склало великого труда простежити взаємозв’язок між зникненням інструментів та картки і вийти на головного підозрюваного — того-таки Сашка.
Розповідає начальник Новосанжарського райвідділу міліції майор Сергій Махно:
— Хлопець знав, де лежить картка. Тому, коли дід помер, таємно викрав її, пішов і зняв гроші у сумі 90 гривень. Того ж вечора прийшов до сарая і забрав інструменти: електродриль, електрорубанок та швейну машинку. Гроші витратив, а інструмент заховав.
Після проведення слідства правоохоронці повернули спадкоємцям померлого викрадені інструменти, а проти спритного хлопця порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2010, 10:44 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації