Вхід | Реєстрація

Економічні реформи мають відчути всі

Цими днями у Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання обласного комітету з економічних реформ. На ньому були обговорені завдання, які стоять перед регіоном на найближче майбутнє.
Голова облдержадміністрації, голова обласного комітету з економічних реформ Олександр Удовіченко нагадав, що Президент України Віктор Янукович оголосив про перший етап реформ. Важливу роль у цих перетвореннях мають відіграти й регіони. Отже, найближче завдання — на базі державної програми економічних реформ на 2010-2014 роки розробити відповідну обласну програму.
На минулому тижні у Києві відбулося засідання всеукраїнського Комітету з економічних реформ. Від Полтавської області участь у ньому взяв перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Володимир Онищенко. Він розповів членам обласного комітету, що зараз важливо бути реалістами і зважати на те, яким є сьогодні державний бюджет. Отже, під час розробки програми треба звернути увагу насамперед на те, що конкретно можна зробити в області, не сподіваючись на великі фінансові вливання від держави. А найголовніше завдання: ці заходи мають бути такими, щоб їх побачили і в місті, і в селі, щоб люди відчули конкретні наслідки економічних реформ. Важливо, щоб усе не залишилося на рівні розмов. 
Голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Полтавській області Олена Адамович проінформувала присутніх про основні цілі, напрями, завдання та заходи щодо розробки обласної програми економічних реформ, дала конкретні рекомендації. 
Підводячи підсумки засідання, Олександр Удовіченко наголосив на пріоритетах, які має область, і на які насамперед мають бути спрямовані зусилля. Один із них — сільське господарство. На сьогодні досягнуто значних результатів у рослинництві: по цій галузі Полтавська область — лідер у державі. Отже, тепер треба йти далі і працювати над тим, щоб сільгосппідприємства всіх форм власності розвивали тваринництво. Другий пріоритет — житлово-комунальне господарство. Результати реформування в цій галузі також мають відчути всі мешканці області. Тим більше, що певні напрацювання є й тут. 
Зупинився губернатор і на питанні економії коштів. За його словами, далеко не завжди їх витрачають саме там, де треба. Мають місце факти розпорошення коштів, лобіювання певних інтересів під час їх розподілу. Отже, в режимі жорсткої економії треба вибирати конкретні магістральні напрямки і саме на них спрямовувати фінанси. 
Тож протягом місяця Полтавщина отримає документ, який визначатиме реформи, що відбуватимуться в економіці області у наступні п’ять років.

Автор: Ганна КОЗЕЛЬСЬКА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2010, 09:50 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації