Вхід | Реєстрація

Михайлівським туристам стрімко наступають на п'яти коновалівьскі

Це показав триденний районний зліт шкільних туристичних команд, що пройшов на березі Орілі в Ряському. У ньому взяли участь 150 учнів та 33 керівники з 13 шкіл.
Майже всі призові місця в індивідуальному заліку забрали учні Коновалівської школи. Михайлівська команда – лідер туристичного руху в районі, у запеклій, практично рівній боротьбі ледве вирвала у коновалівців загальнокомандну перемогу.
Оськільки колективні результати вважаються в туризмі приорітетними, михайлівські школярі, як досвідчена і згуртована команда, посіли перше місце.
Загальний рівень підготовки всіх учасників, за свідченням суддівської бригади, цьогоріч був набагато вищий, ніж попередні роки. Відповідальніше поставилися до змагань керівники гуртків та директори шкіл. Дітей привезли не тільки відпочити, а й довести високу майстерність та вміння. Тож цьому передувала наполеглива праця.
На змаганнях виступили 5 команд старшої вікової категорії та 9 – середньої. Перможців зльоту, михайлівську команду, тренує Сергій Миколайович Свистун. Коновалівців, володарів другого місця – колишній випускник Михайлівської школи Максим Петрович Косякін. Так що корені перемоги – недалекі. Третіми стали туристи Новотагамлицької школи. Четвертими та п’ятими – відповідно селещинці й дмитрівці.
У середній віковій групі перемогли андріївські школярі. Другими були кошманівці, а третіми – знову ж михайлівці. Судді також відзначили сильну підготовку команди з Ряського, що посіла четверту сходинку. Хорошу підготовку продемонстрували й Андріївські школярі.
У індивідуальному заліку серед юнаків старшої групи переміг Дмитро Погорілий з Коновалівської школи, другим став Сергій Таряник із Михайлівської, третім – Олександр Ткаченко з Коновалівської. Серед дівчат перше місце у Ганни Троценко з Коновалівської школи, друге – у Світлани Свистун з Михайлівської та третє – у Ірини Шевченко з Коновалівської школи.
У середній віковій групі серед юнаків переміг Олександр Мазка із Андріївської школи, другим став Віталій Мигаль із Кошманівки, третім – Віталій Слюсар із Андріївки.
Серед дівчат найсильнішою виявилася Оксана Мухан із Ряськівської школи, друге та третє місця у Яни Жуковської та Тетяни Засенко із Кошманівської.
Профі у в’язанні вузлів, що є одним із головних навичок туристичної справи, став девятикласник Коновалівської школи Андрій Заключенко. Якщо на цю роботу відводиться 3 хвилини і юні туристи справляються з нею всередньому за дві з половиною, то результат Андрія 1хвилина 1 секунда!
А ще туристам запамятається тепла вода вада в Орілі, чудове свято «Орільські зорі» та конкурс туристичної самодіяльності. У ньому перемогли михайлівці, селещинці були другими і третє місце забрали туристи з Новотагамлицької школи.

Автор: Наталія СКОРИК, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2010, 18:04 | Машівка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації