Вхід | Реєстрація

Кременчуцьким провайдерам вдруге пропонують боротися з порнографією

Кременчуцьким провайдерам вдруге пропонують боротися з порнографією
У Кременчуці таки боротимуться з порнографією, особливо дитячою. Є надія, що в комп’ютерних клубах міста відключать всі не дитячі Інтернет-сторінки. Про те, що міська ініціатива, оприлюднена півроку тому у міськвиконкомі, стає реальністю, розповів заступник міського голови Кременчука Василь Хоменкою. “Справді, у нас вже давно є така ініціатива, аби встановити фільтри на порносайти. Тепер Верховна Рада, це дуже радує, перейнялася теж цією проблемою. Але вся справа у наших провайдерах. Таких у місті аж 17. Звісно, тут потрібен окремий закон щодо заборони дитячої порнографії, аби його всі дотримувалися”, – твердження заступника мера.
“Ще півроку назад ми почали про це говорити, а причина досить проста – при перевірці одного з місцевих Інтернет-кафе контролери побачили, як діти сидять за комп’ютерами і переглядають зміст саме дитячих й не тільки порнографічних сайтів.
Цікаве зворотне твердження з цього приводу – провайдери і справді можуть убезпечити дітей від перегляду таких сторінок.
“Все можливо, але це величезна робота (блокування різних сайтів), яка має достойно оплачуватися. З якої кишені оплачувати таку послугу споживачів Інтернету? Провайдери та власники комп’ютерних клубів на це не підуть”, – так відгукуються про ініціативу віце-мера, яка набуває рис закону в одному з представництв електронних мереж.”
У нас весь час намагаються все зробити за чужий рахунок. То в транспорті вимагаючи безкоштовних перевезень для пенсіонерів. Тепер в Інтернеті. Але на яких підставах провайдер повинен контролювати чийсь комп’ютерний трафік? Навіть якщо заборонити перегляд таких фільмів вдома, то дитина все одна знайде, де його переглянути”, – зазначає інший власник комп’ютерного клубу.
Між тим, відповідний закон в першому читанні вже прийнято Верховною Радою. Одне з його положень – власники електронних мереж таки повинні блокувати антиморальні Інтернет-сторінки. Тож як все буде – варто почекати ще місяць.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2009, 12:07 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації