Вхід | Реєстрація

З такими професіями є майбутнє

Спека під тридцять, від пахощів різнотрав’я паморочиться голова, зозуля кує свою пісню, а на спортивному майданчику серед лісової галявини розгортається футбольна баталія. Перший обласний турнір з міні-футболу приймає господар мальовничого куточка Писарівщини — Полтавське професійно-технічне училище №23 імені Героя Радянського Союзу, маршала Сергія Бірюзова. Команда закладу міряється силами з не менш вправними спортсменами — футболістами збірних команд Опішного, Стасів і Полтави. Загалом у турнірі беруть участь понад 30 гравців.
 За футбольними поєдинками разом з вболівальниками спостерігають директор Полтавського професійно-технічного училища № 23 ім. Сергія Бірюзова Юрій Євсеєв, його заступники Тетяна Нєфьодова, Іван Кондратенко, Віктор Смілик. Пристрасті вирують і серед прихильників цього виду спорту, і серед наставників команд, та найбільші емоції гра викликає у завідувача кафедри фізичного виховання ПТУ №23 Євгена Мошури. Для закладу, говорять колеги, він справжній талісман — почав працювати в училищі ще 72 року минулого століття, й з того часу фізична культура тут стала неодмінною складовою успішного навчально-виховного процесу. Сьогодні спортсмени ПТУ №23 добре відомі не лише в області, а й у всій Україні. Захищаючи честь Полтавської області на всеукраїнських змаганнях професійно-технічних закладів, збірна команда області, сформована на базі 23-ого училища, завжди виграє призові місця. В училищі пригадують, ще за радянських часів серед 16-ти республіканських команд на змаганнях «Робітнича зміна» серед профільних навчальних закладів команда Полтавського училища №23 посіла перше місце.
Нещодавно до спортивних нагород закладу додалася й відзнака Всеукраїнської спартакіади ПТНЗ. У зональних змаганнях збірна команда виборола першість, подолавши суперників із Запоріжжя, Дніпропетровська, Харкова, Сум та Донецька.
 Не кожен заклад профтехосвіти Полтавщини може похвалитися подібними спортивними здобутками. У професійних командах нині грають 24 випускники цього закладу. Чемпіон світу з гирьового спорту В’ячеслав Задорожний та чемпіон Європи з пауерліфтингу Артем Буланий перший досвід спортивних перемог здобували саме у Полтавському ПТУ №23. Та найголовніше, що отримали вони у цьому закладі, — це надійну й перспективну робочу спеціальність.
— Гарний робітник повинен мати гарну фізичну підготовку, — підкреслює Євген Мошура. — За наших випускників ручаюся: усі не тільки стануть гарними фахівцями, а й все життя дружитимуть зі спортом, адже наші учні віддають перевагу здоровому способу життя й добре організованому дозвіллю.
Про вихованців училища його керівник Юрій Євсеєв говорить з повагою і любов’ю — «наші діти». Наразі їх у нього близько 600 осіб. І до кожного директор має свій підхід. Поки ж його учні ганяють у футбол, думками він все одно у господарських проблемах. Забезпечення комфортних житлово-побутових умов, повноцінне харчування та організоване дозвілля — неодмінний показник професійно-технічного училища №23 із шістдесятилітньою біогра-
фією. Нещодавно ж заклад розширив свої об’єми, а відповідно й спектр підготовки спеціалістів. До професій будівничого профілю додалися дефіцитні нині спеціальності: слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, робітник фермерського господарства з кваліфікаціями водія автотранспортних засобів категорій В і С.
— Мати такі професії, яких навчають у нас — значить мати майбутнє, — вважає директор закладу Юрій Євсеєв. — Адже сьогодні, на мою думку, не головне отримати «золото» за середню освіту, важливіше здобути «золоту» професію, яка зможе приносити в житті надійний шматок хліба, а, можливо, й стати  стартом для подальшої освіти….
Тим часом команда ПТУ №23 ФК «Бірюзовець» завершує останню зустріч турніру, посідаючи третю сходинку турнірної таблиці. Їх випереджають гості — опішненська команда «Ворскла—Газовик», якій дістається друге місце. Кубок директора Полтавського професійно-технічного училища №23 вирушає на Диканщину з командою «Старт—Стасі». Кращим гравцем турніру оголошують Максима Міщенка, — гравця опішненської команди.
 Фото на згадку, дружні вітання, а потім — як-то кажуть, «розбір польотів». Комусь — на горіхи від тренерів, комусь — поради та висновки.
— Майстерність надолужимо, — підсумовує заступник директора ПТУ №23 Іван Кондратенко, — організаційні питання вирішимо, аби наступний турнір провести на такому ж гідному рівні. Змагання плануємо зробити традиційними — тренуватися у нашому училищі завжди є де.

Автор: Світлана Піскова, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2010, 16:27 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації