Вхід | Реєстрація

«Золоте лелеченя» з полтавскої глибинки

«Золоте лелеченя» з полтавскої глибинки
Софія Федченко вдруге поспіль привезла Гран-прі з Міжнародного дитячого фестивалю.
У 14-річної Софії Федченко з села Чапаєвого Чутівського району вдома віднедавна поселились два величезних лелеки — символи Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Золотий лелека». Він завершився днями, проводився в селищі Рибаківка Миколаївської області, де Софія підкорила всіх учасників та журі своїми виробами з бісеру. Гран-прі фесту з декоративно-прикладного мистецтва дістається восьмикласниці вже другий рік поспіль.
— Цього року я представила картину розміром 70Х70, виготовлену з бісеру, — розповідає школярка. — Її назва «Світ Катерини Білокур». А ще демонструвала гердан-оберіг «Сонце» (національна прикраса, яку носять на шиї — авт). Також із бісеру.
Окрім готових робіт, треба було безпосередньо на у дні фестивалю виготовити щось, аби довести журі, що саме твоїх рук представлені роботи.
— Я зробила квітку ірис у натуральну величину, її попросила народний депутат Людмила Супрун для свого фонду, бо їй квітка дуже припала до душі, — ділиться Софія.
Цьогоріч Софія їздила на фестиваль разом із подругою 16-річною Каріною Сологуб, котра виборола у вокальному конкурсі третє місце, а в декоративно-прикладному — друге. Карина захоплюється роботою з пластиком (картини, об’ємні фігури).
У майбутньому Софія Федченко хоче бути дизайнером, бісероплетінням захоплюється кілька років, сама придумує сюжети своїх картин. Її руками створені дерева та квіти, які не відрізнити від справжніх. Вже цьогоріч дівчина мала три персональні виставки в Полтаві.
Дітям-учасникам на фестивалі була можливість поспілкуватись із співачкою Мілою Нітіч, котру визнала і преміювала на «Новій хвилі» Примадонна російської естради Алла Пугачова. Серед членів журі були й продюсер Володимир Бебешко та хореограф Григорій Чапкіс, котрі також радо вітали талановиту молодь.
Загалом із Полтавщини у фестивалі взяли участь вісім дітей, усі вони завоювали призові місця.
Участь у фесті взяли більше 700 дітей із Росії, України, Білорусі, Польщі, В’єтнаму, Німеччини, Казахстану, Молдови та інших країн. Фестиваль проводиться за підтримки Мінкультури та Міносвіти України.

Автор: Ніна КОРОЛЬ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2010, 12:19 | Чутове | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації