Вхід | Реєстрація

Леви з французьким акцентом у Кременчуці

Минулого тижня до нашого міста приїхав цирк.
Разом з артистами завітала чималенька кількість дресированих тварин. Серед тварин-артистів є ведмеді, поні, леви та тигри. Небезпечні хижаки живуть у великих спеціальних клітках-трейлерах. Вони привертають не аби яку увагу серед перехожих. Такий собі маркетинговий хід. Подивитись на екзотичних хижаків приходять спеціально. А дирекції цирку не шкода – нехай малеча подивиться на левів та тигрів вживу.Зупинився цирк-шапіто «Корона» біля залізничного вокзалу. Тут розбили намет-арену, тут же мешкають артисти-люди та артисти-звірі. Поки численні глядачі не відводять погляду від левів, за невеличкою огорожею, яка відділяє цирк, кипить життя. Дресирувальник ведмедів Юрій Дробут з самого ранку дбає про своїх улюбленців, яким у таку спеку доводиться несолодко. Тому трьох медведиків від поливає водою, так би мовити влаштовує їм справжній душ, щоб не було так жарко. Після душу – улюблена іграшка – пластикова пляшка з водою. Не подумайте, що циркові ведмеді настільки дресировані, що самі зможуть відкрутити кришку – вони пити воду з неї не збираються, лише підкидають її по всій клітці. У Юрія зараз три ведмеді – Семен, Ляля та маленька Урсула. Семен та Ляля брат і сестра, які виросли разом, і за словами Юрія, так і ставляться одне до одного, люблять та поважають. У циркових номерах Семен співає, катається на чотирьох лапах на бочці, а от Ляля справжня танцівниця. Урсула ще не виходить на арену цирку – маленька ще, їй всього чотири місяці. Юрій поки що не знає, чим саме вона буде займатись. Говорить – що припаде їй до душі, то і буде показувати глядачам.
За словами Юрія, працювати з ведмедями йому до душі. А з цирком він все своє життя, з тих, про яких говорять, народився у цирку.
Талант дресирувальника успадкував від матері – вона займалась дресурою собак. Щоправда, Юрій визнає, його робота – це постійний ризик. Була навіть ситуація, коли доросла ведмедиця накинулась на цього прямо посеред виступу. Після того випадку ведмедів довелось віддати до зоопарку. Поясненням цього інциденту дресирувальник вважає те, що прийняв цю ведмедицю від старшого колеги, який вийшов на пенсію. Тепер же він дресирує тільки тих, кого взяв ще маленькими і які змалечку до нього звикли.

Смугастий рейс
Справжньою родзинкою цирку став французьський дресирувальник Фредерік Розель зі своїми смугастими та зубастими підлеглими – левами та тиграми. Тільки вгледівши його леви здіймають справжній переполох у своїх клітках.
- Вони ж сприймають його, як свого тата, – говорить Юрій.
І це видно відразу, тільки-но Фредерік підходить до клітки, леви не зважаючи на свій страхітливий вигляд, так і прагнуть доторкнутись до його руки, відчути дотик хозяїна.
Зараз Фредерік працює з вісьмома левами, ще три у нього вважаються молодими, та поки що не придатними для роботи. Сам дресирувальник розмовляє тільки французькою та італійською. Але за ті пів року, що він працює у цьому цирку інші артисти вже навчились розуміти його без слів. А підлеглі дресирувальника і поготів. Фредерік виступає з левами та тиграми уже 25 років, тож його можна вважати справжнім професіоналом своєї справи. А ще він просто обожнює своїх звірів і вони відповідають йому взаємністю. Тільки-но Фредеріку варто відійти від їхніх кліток, як в очах у тварин з’являється здивування та тривога, куди це пішов їхній «тато».
Утримувати великих кішок справа не з дешевих – на одну тварину в день уходить сім кілограмів м’яса. У Кременчуці Фредерік годує своїх підлеглих курками, і то не живими.
- У них не прийнято годувати хижаків живою їжею, – пояснює Юрій, – Але, наприклад, у російських цирках, де я раніше працював, хоча б раз на кілька місяців хижакам давали живу птицю, щоб вони не забули своїх інстинктів.

Поні також коні
Саме у нашому місті у цирку сталася радісна подія. Поні Принцеса народила донечку - Волгу. Маля з’явилось на світ минулої п’ятниці. Ці тварини також належать Фредеріку, і він дуже опікується здоров’ям мами та доньки. В той же час Волга виглядає дуже здоровою та життєрадісною. Незважаючи на те, що їй всього тиждень, вони стрибає та бігає по своєму невеликому вольєру – відразу видно, що з неї вийде гарне циркове поні.

Автор: Марина Скальська, www.kremenchuk.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 10:00 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації