Вхід | Реєстрація

Злива - екзамен на витривалість для каналізаційних мереж Полтави

Злива, що вирувала минулого тижня у місті, – екзамен на витривалість для каналізаційних мереж Полтави, зокрема, зливоприймачів. Деякі каналізаційні колодязі на карті є, проте у реаліях відсутні. Як розчищають існуючі і шукають відсутні зливоприймачі комунальники, бачила наша знімальна група.
Ось такі сувеніри залишила по собі природа після минулотижневої зливи. Аби дороги були сухими, а ходити чи їздити по них було комфортно, зливоприймачі мають працювати, як годинник. Аби досягти бажаного ефекту, комунальники нині активно їх розчищають.
Лише з одного зливоприймача – ціла купа непотребу від активного життя міста: бруд від коліс автівок, пісок, цвітіння дерев, папірці, обгортки від цукерок і пачки від цигарок.
Семен Солдатенко, начальник КП «Міська ШЕД»:
— Нині по місту працють 2 бригади, з одного зливоприймача вивозиться десь 4 куби бруду.
Після зливи, що вирувала в місті, розповідають «шедівці», біля перехрестя Рози Люксембург та Шевченка була велика калюжа. Зливоприймачі чистили для зручності у понеділок (небазарний день). Паралельно з цим проводили і ревізію каналізаційних колодязів за допомогою металошукача.
Юрій Колесник, начальник бригади по обслуговуванню зливових мереж міста КП «Міська ШЕД»:
— Деякі каналізаційні колодязі знаходяться під асфальтом. Аби зливоприймачі належно працювали, треба прочистити і супутні колодязі.
Займаються такою прочистою шедівці планово, проте пріоритетом є робота зі зверненнями громадян. Прочищатимуть, запевняють, «на совість», аби не повертатися до них кілька років, адже обслужити всю каналізаційну мережу міста за раз неможливо – остання налічує більше 2 тисяч зливоприймачів та колодязів і близько 120 км. самих мереж.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2010, 13:40 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації