Вхід | Реєстрація

Гадяцькі міліціонери разом з журналістом газети викрили наркопритон

Хто вчитується в рядки кримінальної хроніки, аналізує побачене по телебаченню та почуте по радіо, очевидно помітив, що останнім часом почастішали випадки затримання правоохоронцями осіб, які зберігають та збувають наркотичну речовину.
В більшості випадків – це ті особи, які самі ж і вживають наркотики. Прикрим є те, що серед них трапляються і неповнолітні. Яку б складну роботу із профілактики впливу наркотиків на людський організм не проводили батьки, вчителі, міліціонери та співробітники інших державних установ, доки особа сама не зрозуміє, до якого згубного наслідку все це може призвести – не зупиниться.
З якою метою громадяни вживають наркотичну речовину, пояснити дуже важко. Можливо із цікавості чи через бажання самовиразитись… Не відомо. Та в будь-якому випадку результат вживання наркотику – це покалічене життя людини та його родини.
Як показує статистика, в більшості випадків особи, які хоча б раз відбували покарання за скоєні злочини, пов’язані з наркотичною речовиною, виходячи на волю, знову беруться за своє.
У середині квітня поточного року до гадяцьких міліціонерів звернулися жителі міста, які повідомили, що в одній з квартир їхнього багатоповерхового будинку займаються виготовленням наркотичної речовини, так як в під’їзді постійно «стоїть» різкий неприємний запах.
Звичайно, правоохоронці не могли не перевірити дану інформацію. І вона справді підтвердилася. Житель квартири Валерій (ім’я змінено), 1982 року народження, неодноразово раніше судимий за наркотики) не тільки виготовляв наркотик для себе, але й заробляв на цьому гроші, збуваючи його іншим.
Та для того, щоб порушника закону притягти до відповідальності, однієї інформації мало - потрібні докази. Тому працівники Гадяцького райвідділу міліції провели оперативну закупівлю наркотичного засобу.
Побачити на власні очі, як правоохоронці борються з незаконним обігом наркотиків, довелося і представнику місцевої газети « Свобода слова», якого міліціонери запросили взяти участь у запланованій операції. Журналіст, під виглядом працівника кабельного телебачення, потрапив до квартири наркоторговця. За ним увійшли і правоохоронці.
У квартирі панував безлад. Медичні шприци, заповнені невідомою рідиною та пробірки з речовиною коричневого кольору були хаотично розкидані по всій квартирі. І це при тому, що крім Валерія у даній квартирі проживає його мати та брат з дружиною і двома маленькими дітьми.
Загалом же під час обшуку з даної квартири правоохоронці вилучили десятки речових доказів, які повністю підтверджували його причетність до злочину.
Наразі проти Валерія порушено кримінальну справу за статтею 307 (незаконне виготовлення, зберігання та збут наркотичних засобів), 315 (схилення до вживання наркотичних засобів) та 317 (утримання місць для незаконного вживання та виготовлення наркотичних засобів) Кримінального Кодексу України. А поки остаточну крапку по даній справі ще не поставлено, чоловік чекає на своє покарання у СІЗО міста Полтави.

Автор: Інна Ященко, старший інспектор Гадяцького РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2010, 14:36 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації