Вхід | Реєстрація

Юні дипломати Кременчука поїхали до Болгарії

Юні дипломати Кременчука поїхали до Болгарії
За ініціативи мерів двох  міст – побратимів:  Кременчука – М.В.Глухова та Свіштова – Станіслава Благова цього літа було вирішено направити на відпочинок до Болгарії у  рамках двосторонніх побратимських відносин    кременчуцьких школярів. Делегованими стали 27 учнів, більшість яких  із  загальноосвітньої школи №14, де  працює Центр україно-болгарської дружби. Діти відпочиватимуть у таборі, який знаходиться на узбережжі Чорного моря у місті Обзорі. З міського бюджету на організацію  цієї подорожі виділено 49 тис. гривень.
3 липня 2010 року найкращих представників кременчуцької дитячої дипломатії особисто  провів міський голова Микола Глухов. Спілкуючись із юними дипломатами мер міста зазначив, що наразі відроджуються дружні стосунки з болгарською стороною, які були добре налагодженими  ще у 60-ті роки минулого століття. Учні, які отримали можливість побувати у Болгарії, їдуть туди із почесною місією – укріпити  фундамент двосторонніх стосунків між народами, продовжити знайомство  з історією, мистецтвом, побутом Болгарії, „на справі” вивчати початкові ази дипломатичної справи та ближче  поспілкуватися із своїми ровесниками. Мер міста назвав делегованих дітей першими „ластівками”, які за останні роки представлятимуть нашу країну,  рідний Кременчук  за кордоном, та розповів дітям про своїх болгарських товаришів. Міський голова відмітив, що в українського народу  багато спільного із болгарським народом:  вони ж такі, як ми – дружні, веселі, гостинні та наразі вже очікують на приїзд кременчужан.  „Бажаю вам гарного відпочинку, яскравих вражень від подорожі, поповнити свій багаж знань про самобутність, традиції та звичаї братнього слов’янського народу,  та обов’язково  знайти собі нових вірних друзів”,  – висловився Микола  Володимирович, звертаючись до дітей. А батьків запевнив, що з нашого боку та з боку побратимів зроблено все, щоб відпочинок їх дітей був добре організованим та цікавим.
За інформацією, яка надійшла із Болгарії, кременчужан вже зустріли у таборі, розселили по корпусах -  розпочалася цікава пора відпочинку, знайомств та зустрічей.   

Автор: Кременчуцька міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації