Вхід | Реєстрація

Полтавська молодь вірить у магічну силу цвіту папороті

Полтавська молодь вірить у магічну силу цвіту папороті
Напередодні традиційного свята Івана Купала Новини Полтавщини дізнавалися чи вірять полтавці в цвітіння папороті та чи знайдуться серед них сміливці, які шукатимуть цього року жовту квітку.
«Я вважаю, що квітка існує. Її можуть знайти тільки закохані, в гущавині лісу, куди не ставала нога людини», - відповіла Світлана (20 років).
«Ні, не вірю. Але заради інтересу походила б вночі по лісові, пошукала», - Анна (17 років).
«Мабуть, так. Взагалі я вірю в дива і, на мою думку, все в житті не випадково», - Анастасія (20 років).
«Взагалі, я не знаю традицій цього свята. Квітка, думаю, існує, але я не вірю в різні прикмети та обряди», - Вадим (16 років).
«Стверджувати не буду, квітку не шукала (хоча завжди хотіла), але вважаю, що легенди на порожньому місці не виникають. Якщо розповідають, значить все може бути. Може, хто сміливіший нехай перевірить», - Олена (24 роки).
«Вважаю, що існує! Квітка вселяє віру в диво, в те, що може відбутися лише раз. Але для цього потрібно знати, чого ти хочеш. Інакше не знайдеш», - Анна (19 років).
«Мабуть ні,але хочу вірити. Бо здавна з легенд повелося, що існує», - Наталія (20 років).
Згідно з легендою, папороть цвіте лише одну мить найкоротшої у році ночі - на Івана Купала (7 липня). Здобути цю квітку досить важко, бо її береже нечиста сила. Здавна були сміливці, що хотіли побачити цвіт. Вважалося, що той, хто встигне зірвати жовту квітку, здобуде чарівну силу, яка допоможе знаходити закопані скарби, передбачати долю людини, лікувати хвороби.
Шукаючи цвіт папороті, треба бути обережним, дотримуватись порад старших людей, котрі на своєму віку здійснювали спроби знайти квітку. Вони ж одноголосно радять: у того, хто йде за таємничою квіткою папороті, молитва до Господа не повинна залишати уста...

Автор: Іра Зосим, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2010, 11:04 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації